Ancheta incendiului de la Catedrala Notre-Dame continua. Ce s-a descoperit pana acum

Publicat: 16 Apr. 2019, 10:12 News 2

Primarul Parisului, Anne Hidalgo, a declarat că cele mai multe dintre obiectele de artă aflate în interiorul catedralei au fost recuperate.

Ancheta incendiului de la Catedrala Notre-Dame continua. Cauza incendiului Catedralei Notre-Dame din Paris nu este cunoscută încă și autoritățile își continuă cercetarea despre cum a început focul, a declarat marți Secretarul de Stat din Ministerul francez de Interne, Laurent Nunez, relatează Reuters.

  • „Focul este sub control, dar nu este complet stins”, a declarat Nunez într-o conferință de presă chiar în fața catedralei Notre-Dame.

Pompierii au salvat clopotele principale și pereții exteriori de la colaps înainte de a aduce focul sub control. Comandantul Brigadei de Pompieri a Parisului, Jean-Claude Gallet, a declarat că pompierii au reușit să salveze în întregime structura edificiului, potrivit site-ului Thelocal.fr.

Ancheta incendiului de la Catedrala Notre-Dame continua

  • „Putem considera că structura Notre-Dame este salvată şi păstrată în întregime”, a afirmat generalul Jean-Claude Gallet. El a mai adăugat, potrivit Associated Press, că două treimi din acoperișul clădirii au fost distruse, iar un pompier a fost rănit în timpul intervențiilor.

Structura principală de piatră a catedralei a scăpat de la distrugerea totală până când focul a fost adus sub control, informeaza mediafax.ro.

  • „Vom continua sa urmărim incendiile izolate rămase şi să răcim zonele care sunt încă în flăcări, cum ar fi grinzile din lemn”, a declarat un purtator de cuvânt al pompierilor la primele ore ale zilei de marţi.

Un incendiu a izbucnit, luni seară, la Catedrala Notre-Dame din Paris, care a fost evacuată, afirmă surse din cadrul serviciilor de intervenţie citate de site-ul cotidianului Le Figaro.

Incendiul a izbucnit la ora 18.50 (19.50, ora României) la o sursă a sistemului de încălzire al Catedralei Notre-Dame. Catedrala, monumentul istoric cel mai vizitat din Europa, a fost evacuată. Numeroase echipaje de pompieri au încercat pe tot parcursul nopţii să stingă incendiul. Catedrala Notre-Dame, incendiu de proportii. Ce transmit autoritatile franceze. Imagini VIDEO sumbre

Publicat: 16 Apr. 2019, 10:12 News 2
Pe aceeași temă