Donatii pentru Catedrala Notre-Dame. Ce miliardar a promis ca doneaza 100 milioane de euro pentru reconstructie

Publicat: 16 Apr. 2019, 10:23 VIDEO
Donatii pentru Catedrala Notre-Dame. Ce miliardar a promis ca doneaza 100 milioane de euro pentru reconstructie

Omul de afaceri francez Francois-Henri Pinault a făcut anunțul la doar câteva ore după incendiul imens care a avut loc ieri în inima Parisului.

Donatii pentru Catedrala Notre-Dame. Miliardarul francez Francois-Henri Pinault, soţul actriţei Salma Hayek, a promis 100 de milioane de euro pentru a ajuta la reconstruirea Catedralei Notre Dame din Paris, după ce incendiul devastator care a cuprins monumentul a distrus acoperişul, potrivit Daily Mail.

Pinault, care s-a căsătorit cu actrița mexicano-americană Salma Hayek în 2009, este director executiv al companiei Kering, care deține mărci precum Gucci și Yves Saint Laurent.

Donatii pentru Catedrala Notre-Dame

Donatii pentru Catedrala Notre-Dame. Ce miliardar a promis ca doneaza 100 milioane de euro pentru reconstructieAnunţul miliardarului a venit după ce președintele francez vizibil emoțional, Emmanuel Macron, a vorbit în fața catedralei gotice și a declarat că o campanie națională de strângere de fonduri pentru restaurarea catedralei Notre Dame va fi lansată marți, în timp ce a făcut un apel la „cele mai mari talente” din lume pentru a ajuta la refacerea monumentului.

Cauza incendiului nu a fost încă stabilită. Catedrala a fost supusă unor lucrări intense de restaurare, despre care serviciul de pompieri a spus că ar putea avea legătură cu cauzele producerii incendiului. Procurorii francezi au declarat că este tratat ca un incendiu „involuntar”, indicând faptul că un act criminal a fost exclus acum.

Ancheta incendiului de la Catedrala Notre-Dame continua


Primarul Parisului, Anne Hidalgo, a declarat că cele mai multe dintre obiectele de artă aflate în interiorul catedralei au fost recuperate.

Ancheta incendiului de la Catedrala Notre-Dame continua. Cauza incendiului Catedralei Notre-Dame din Paris nu este cunoscută încă și autoritățile își continuă cercetarea despre cum a început focul, a declarat marți Secretarul de Stat din Ministerul francez de Interne, Laurent Nunez, relatează Reuters.

„Focul este sub control, dar nu este complet stins”, a declarat Nunez într-o conferință de presă chiar în fața catedralei Notre-Dame.

Pompierii au salvat clopotele principale și pereții exteriori de la colaps înainte de a aduce focul sub control. Comandantul Brigadei de Pompieri a Parisului, Jean-Claude Gallet, a declarat că pompierii au reușit să salveze în întregime structura edificiului, potrivit site-ului Thelocal.fr.

Catedrala Notre-Dame, incendiu de proportii


Catedrala Notre-Dame, incendiu de proportii in aceste momente! Totul a izbucnit in seara de luni. In jurul orei 23:00, pompierii anuntau ca nu sunt siguri daca pot sa stinga incendiul. S-ar parea ca urmatoarea jumatate de ora ar fi cruciala pentru a se vedea daca pot fi stinse flacarile.

Cauza izbucnirii acestui incendiu foarte violent a ramas momentan o necunoscuta. Oficialii sunt de parere ca de vina ar fi putut fi lucrarile de renovare care tocmai se desfasurau in aceasta perioada. Un istoric francez a fost de parere ca asistam la prabusirea celui mai vizitat monument istoric din intreaga lume.

Publicat: 16 Apr. 2019, 10:23 VIDEO
Pe aceeași temă