EXCLUSIV. Laura Gruia are o fetiță adoptată. În cât timp s-a apropiat de micuță și cum a reușit să o ia acasă fără să o sperie! Cazul fetiței de 8 ani din Baia de Aramă a îngrozit România

Publicat: 26 Jun. 2019, 11:21 Vedete

Laura Gruia are o fetiță adoptată în urmă cu 6 ani, împreună cu fostul ei soț, Mihai Gruia - ex-Akcent. Aceasta a povestit cum a decurs procedura si tranzitia copilei.

Laura Gruia are o fetiță adoptată în urmă cu 6 ani. Blondina și fostul ei soț, Mihai Gruia – ex-Akcent, au petrecut o bună perioadă cu micuța Ana până în momentul în care au reușit să o ia acasă.

Cazul cu procuroarea care a luat-o pe Sorina (8 ani) din casa în care a crescut de la vârsta de 1 an și 2 luni, a îngrozit România. Fetița a fost luată cu forța de la familia din Mehedinți care a crescut-o, pentru a fi dată spre adopție unor părinți din SUA. În România, sunt multe familii care adoptă copii din orfelinate. Ca să aflăm exact cum decurg lucrurile atunci când vrei să adopți un copil, am stat de vorbă cu Laura Gruia care, împreună cu fostul ei soț, Mihai, au înfiat o fetiță, în urmă cu 6 ani.

Laura si Mihai Gruia au adoptat o fetiță în urmă cu 6 ani

Reporter: Laura, tu și fostul tău soț, Mihai Gruia, ați adoptat o fetiță, pe Ana, în urmă cu câțiva ani. Știu că n-a fost ușor și a durat destul de mult timp până ați luat-o acasă…

Laura Gruia: În momentul în care ești eligibil pentru adopție, ai deja un atestat în acest sens și ai trecut cu brio peste toate cursurile de inițiere, verificările și testările psihologice.

Pe lângă aceste cursuri de bază (obligatorii) din cadrul Serviciului de Adopții, fiecare părinte care urmează să adopte ar trebui să se documenteze și individual, să citească studii psihologice și cărți pe acest subiect, să ceară păreri de specialitate și să pregătească strategia de tranziție a copilului în noua familie în funcție de situație, de sfaturile specialiștilor și de propria intuiție.

Reporter: Ce vârstă avea Ana când ați adoptat-o și cum s-a produs mutarea ei la casa voastră?

Laura Gruia: Ana avea 1 an și jumătate, îi făceam vizite periodic, petreceam câte 2-3 ore cu ea, vorbeam, ne jucăm, am început să ne conectăm reciproc pas cu pas, inițial în mediul familiar ei, acolo unde locuia la momentul respectiv, ulterior am dus-o în oraș, în parcuri, la plimbări și petreceam câteva ore cu ea și în afara mediului ei obișnuit și abia apoi a urmat transferul propriu-zis în noua casă, când copilul își crease deja un atașament și față de noi și se simțea în siguranță, iar noi îi știam tabieturile, nevoile și alimentația cu care era obișnuită. Evident că și acestea au fost schimbate în timp, dar tot într-o manieră treptată, lină.

Laura Gruia despre cum a dus-o acasă pe micuța Ana

Reporter: Cât timp a durat de când ați găsit-o și până când ați reușit să o mutați la voi?

Laura Gruia: Nu mai știu exact în cât timp propriu-zis de la prima vizită până la mutare completă… mai multe săptămâni în care am vizitat-o și ne-am apropiat de ea. Ana este la noi de 6 ani, ea avea 1 an și jumătate când am luat-o.

Mihai Gruia ex-Akcent si Laura au divortat! Cei doi s-au despartit in secret, acum cateva luni

Reporter: Când ați mutat-o în casa voastră… ați avut probleme cu ea?

Laura Gruia: Ana s-a acomodat foarte frumos și rapid la noua viață, era obișnuită deja cu noi și primea iubirea și afecțiunea de care are nevoie fiecare copil. După integrare, au urmat vizitele periodice de monitorizare efectuate de către managerul de caz împreună cu psihologul din cadrul Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului, inițial din 2 în 2 săptămâni și ulterior o dată la 2 luni.

Fosta sotie a lui Mihai Gruia rupe tacerea dupa divort! In ce relatii a ramas cu artistul si ce se intampla cu fiica ei

Micuța este vizitată în continuare de psihologul din cadrul Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului

Reporter: La vizitele de monitorizare efectuate de către managerul de caz împreună cu psihologul din cadrul Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului, Ana cum reacționa?

Laura Gruia: Deși doamnele erau foarte drăguțe și extrem de atente în maniera profesională prin care făceau verificările și ne puneau întrebările, atât nouă cât și copilului, am preferat să luăm măsuri de precauție inclusiv în cazul acestor vizite, astfel încât să diminuăm un posibil efect negativ. I-am explicat Anei, încă dinaintea primei vizite, că mami are niște prietene foarte drăguțe care vor veni din când în când pe la noi și cărora le vom povesti ce am făcut, cum ne jucăm, cum ne petrecem timpul, etc. Astfel, Ana nu a fost afectată deloc de aceste vizite și monitorizări, erau niște prietene care veneau la noi la fel că toți ceilați prieteni, cu care vorbeam și ne jucam.

Laura și Mihai Gruia mai au împreună o fetită, pe Natalia, în vârstă de 5 ani.

Mihai Gruia ex-Akcent, primele declaratii despre divort: ”Vom fi…”

Publicat: 26 Jun. 2019, 11:21 Vedete
Pe aceeași temă