Dormitul cu televizorul aprins ingrasa femeile! Ce se intampla in camera de sunt predispuse la obezitate

Publicat: 16 Jun. 2019, 10:35 News 3

In mod socant, femeile au de suferit daca adorm cu televizorul deschis. Descoperirea a fost facuta recent, de catre oamenii de stiinta americani.

Dormitul cu televizorul aprins le ingrasa pe femei, arata cel mai nou studiu. A fost efectuat de catre specialistii de la „National Institute of Environmental Health Sciences”, din SUA. Experimentul efectuat pe o perioada de cativa ani a inclus aproximativ 44 de mii de persoane.

Se pare ca acest obicei pe care il au foarte multi oameni, inainte sa mearga la culcare, este unul nociv. Daca adormiti cu televizorul aprins, acest lucru este daunator sanatatii, si mai ales siluetei! La participantele din studiu care obisnuiau sa doarma cu televizorul pe fundal s-a observat o tendinta de ingrasare.

Dormitul cu televizorul aprins ingrasa femeile

Oamenii de stiinta americani au monitorizat, pe o perioada de 5 ani de zile, femei cu varste cuprinse intre 35 si 74 de ani. In acest timp, cele 43.722 de persoane au fost supuse mai multor teste de specialitate. Dieta spaniola. Te ajuta sa scapi de 3 kilograme

Dormitul cu televizorul aprins le ingrasa in special pe femei

Concluzia lor a fost una socanta, din pacate, si nestiuta pana acum de foarte multa lume. Femeile care obisnuiau sa doarma intr-o camera cu lumina artificiala sau televizorul aprins au prezentat un risc de 17% mai mare de a se ingrasa. A fost vorba despre o depunere de 5 kilograme sau chiar mai mult, pe o perioada de cinci ani de zile.

De asemenea, exista si o probabilitate cu 22% mai mare ca acestea sa devina supraponderale. Un alt procent de 33% a mai aratat si riscul de obezitate. Totul spre deosebire de cele care nu suportau sa adoarma cu vreun fel de lumina in camera. Bauturile carbogazoase care contin zahar cresc riscurile de cancer

„Concluziile cercetarii sunt foarte logic, din punct de vedere biologic. Expunerea la lumina artificiala pe parcursul noptii, sau in timpul somnului, poate reprezenta un factor de risc pentru luarea in greutate si pentru a deveni supraponderal sau obez. Stim, din studiile experimentale realizate pe oameni, ca lumina pe timpul noptii ne afecteaza metabolismul intr-un fel aflat in concordanta cu un risc crescut de sindrom metabolic.

Noua descoperire nu modifica in vreun fel cat de valabil este sfatul de a mentine o buna disciplinaa a somnului si de a evita lumina si dispozitivele electronice in dormitor. Dar aduc alte argumente pentru a-l urma responsabil”, a fost explicatia savantului Malcolm Von Schantz, de la Universitatea din Surrey.

sursa: metro.co.uk

Publicat: 16 Jun. 2019, 10:35 News 3
Pe aceeași temă