Bauturile carbogazoase care contin zahar cresc riscurile de cancer! Sunt foarte periculoase mai ales pentru copii!

Publicat: 28 Mar. 2019, 11:37 Parenting

Bauturile racoritoare cu mult zahar ajung sa cauzeze boli. De asemenea, cei suspecti de cancer trebuie sa le evite, pentru ca scad cu mult sansele de vindecare.

Bauturile carbogazoase care contin zahar pot duce la grave probleme de sanatate. Printre acestea este si riscul de cancer, dar poate cauza si diverse probleme cardiovasculare. Un nou studiu a demonstrat acest adevar socant.

Cei care consuma in mod regulat astfel de bauturi carbogazoase prezinta un risc mai mare de a se imbolnavi de cancer. Chit ca este vorba sau nu despre persoane supraponderale, toata lumea ar trebui sa evite astfel de racoritoare, care fac mult rau sanatatii.

Bauturile carbogazoase care contin zahar accelereaza cancerul!

„Am fost surprinsi sa constatam ca riscul de cancer nu era complet motivat de obezitate”, a precizat Allison Hodge. Specialista de la Institutul impotriva cancerului Victoria este unul dintre autorii noului studiu. De asemenea, aceasta a facut descoperirea socanta impreuna cu savantii de la Universitatea din Melbourne, in Australia.

Bauturile carbogazoase care contin zahar cresc riscurile de cancer

In cadrul testelor au fost monitorizate 3.283 de cazuri de cancer, care erau strans legate de obezitate. Asa s-a observat ca riscul de a face cancer creste odata cu consumul de bauturi carbogazoase care sunt indulcite cu zahar. „Nu este si cazul celor care consuma bauturi carbogazoase dietetice. Acest fapt sugereaza ca zaharul este elementul cheie de aici”, a mai explicat Allison Hodge.

S-ar parea totusi ca un colorant care se numeste „4-methylimizadole”, si e utilizat in mod frecvent in bauturile carbogazoase care contin zahar, nu creste riscul de cancer. Nici indulcitorii nu sunt de vina pentru aparitia acestei boli.

„Bauturile indulcite, in special cele carbogazoase, conduc la obezitate si cresc riscul a 13 tipuri de cancer”, a completat si Todd Harper, directorul institutului din Australia. Acesta a mai subliniat ca sucurile cu mult zahar provoaca diabet de tip 2, fie boli cardiovasculare si carii. Riscul de cancer e cu cateva procente mai mare pentru cei care beau suc carbogazos in mod regulat.

Unii oameni de stiinta cred ca metabolismul fiecarui individ dar si aparitia cancerului sunt strans legate. Asta deoarece persoanele care beau sucuri sunt mai predispuse sa se imbolnaveasca fata de cei care nu consuma deloc racoritoare. In special copiii ar trebui feriti de catre parinti din a consuma sucuri, in afara de cele naturale, din fructe si legume.

(sursa: medicalnewstoday.com)

Publicat: 28 Mar. 2019, 11:37 Parenting
Pe aceeași temă