Sucul de fructe nu le este recomandat copiilor! Avertismentul socant facut de catre medici! Toti parintii ar trebui sa evite o asemenea greseala

Publicat: 31 aug. 2018, 18:08 Autor: madalina m. Parenting

Desi se crede contrariu, sucul de fructe nu este chiar atat de benefic pentru copii.

Mai mult, medicii au facut si un avertisment in acest sens, despre sucul de fructe. Parintii nu ar trebui sa le serveasca celor mici aceasta bautura, chiar daca este produs natural, in casa.

De asemenea, foarte multi parinti nu stiu si cat de periculoase sunt acele sucuri, pe langa bauturile racoritoare dulci. Specialistii au dat detalii si despre boala pe care o fac cei mici, daca ajung sa le consume fara masura.

Sucul de fructe

Sucul de fructe nu reprezinta o optiune foarte buna pentru copii. In mare masura, acesta trebuie evitat. Totodata, niciodata nu ar trebui servit la masa, atunci cand se consuma micul dejun, pranzul sau cina.

Cei mici trebuie sa invete inca de la o varsta frageda ca sucul de fructe le face mult rau, spun specialistii. Acesta contine cantitati mari de zahar si favorizeaza aparitia diabetului, dar si a obezitatii.

Lista de afectiuni ar putea continua, in anii maturitatii, si cu probleme ale inimii sau ale tractului digestiv. Este gresita si ideea pe care parintii o pun in practica cand vine vorba de sucul natural. Un pahar din aceasta bautura nu reprezinta portia de fructe ce trebuie consumata zilnic.

Sucul de fructe natural contine foarte mult zahar!

In schimb, parintii ar trebui sa le serveasca celor mici apa sau lapte, impreuna cu portiile de mancare. Nici faptul ca unii copii sunt obisnuiti mereu sa primeasca bauturi dulci nu reprezinta un obicei sanatos.

Sucul de fructe

Sucurile de fructe, fie ele si naturale, contin aproape la fel de mult zahar precum bauturile racoritoare carbogazoase. Daca o doza de suc contine 139 grame de zahar, un pahar de 250 grame cu suc de portocale va insemna echivalentul a 7 lingurite de zahar, adica 115 grame.

Profesorul Tom Sanders, de la Departamentul de Diabet si Stiinte ale Nutritiei, din Londra, a declarat ca sucul de fructe sau bauturile de tip smoothie ar trebui sa le fie oferite copiilor din cand in cand, ca o delicatesa, nu sa faca parte din alimentatia zilnica.

(sursa: dailymail.co.uk)

Publicat: 31 aug. 2018, 18:08 Autor: madalina m. Parenting
Pe aceeași temă