Australia intră din nou în lockdown. Tulpina Delta face ravagii!

Publicat: 29 Jun. 2021, 13:21 Arhiva
Australia intră din nou în lockdown. Tulpina Delta face ravagii!

Pandemia de coronavirus pare că nu se mai termină. Dacă în emisfera nordică, vara a adus cu ea și ridicarea numeroaselor restricții, dar și scăderea incidenței cazurilor de coronavirus, în emisfera sudică, acolo unde este iarnă, coronavirusul lovește din plin! Aproximativ 10 milioane de australieni au primit ordinul de a intra în lockdown în mai mai multe oraşe ale acestei insule-continent, care se confruntă în prezent cu o creştere a numărului de cazuri de coronavirus.

După locuitorii din Sydney, Darwin şi Perth, a venit rândul celor din Brisbane şi mai multe zone din statul Queensland să rămână în locuinţele lor începând de marţi seară, pentru o durată iniţială de trei zile.

Australia, a cărei capacitate iniţială de a controla pandemia de COVID-19 a fost salutată pe plan internaţional, se confruntă de câteva săptămâni cu o creştere accelerată a numărului de infectări, în special din cauza variantei Delta a noului coronavirus, considerată mai contagioasă, precum şi a funcţionării deficitare a dispozitivelor de carantină implementate pentru turiştii veniţi din străinătate.

Pe lângă Brisbane, mai multe zone de pe litoralul din Queensland, inclusiv oraşul Townsville, sunt vizate de acest nou lockdown. La originea cazurilor recente de infectare se află un membru al personalului medical care nu era vaccinat, dar a călătorit timp de 10 zile în Queensland în perioada în care era contagios.

Marţi dimineaţă, locuitorii din Perth erau vizaţi de asemenea de interdicţia de a-şi părăsi locuinţele, în virtutea unui lockdown de patru zile.

Doar trei cazuri pozitive au fost detectate recent în acest mare oraş din vestul Australiei, însă autorităţile centrale au adoptat de multă vreme o abordare extrem de prudentă în cazul apariţiei unor focare epidemiologice.

”Varianta Delta este o nouă ‘creatură’, căreia nu trebuie să îi lăsăm nicio şansă!”

“Cunoaştem riscurile generate de COVID-19 şi mai ştim, observând ce se întâmplă în lume, că varianta Delta este o nouă ‘creatură’, căreia nu trebuie să îi lăsăm nicio şansă”, a declarat prim-ministrul statului Australia de Vest, Mark McGowan, într-o conferinţă de presă organizată în noaptea de luni spre marţi.

Noile măsuri de carantină au fost adoptate în plină perioadă de vacanţe şcolare şi riscă să genereze, la nivel turistic, un număr mare de anulări ale rezervărilor, în contextul în care statele australiene neafectate de recrudescenţa epidemică le-au recomandat rezidenţilor lor să nu călătorească în statele în care au fost raportate cazuri de infectări.

Noua Zeelandă a anunţat la rândul ei că nu va redeschide decât parţial “bula” sa de călătorie spre şi dinspre Australia începând din 5 iulie şi că această redeschidere parţială vizează doar statele australiene în care nu a fost recenzat niciun caz de infectare.

Deşi a gestionat destul de bine pandemia în trecut, Australia se confruntă în prezent cu o creştere a infectărilor provocate de varianta Delta a noului coronavirus, depistată prima dată în India.

De la începutul pandemiei, Australia a înregistrat puţin peste 30.000 de infectări şi 910 de decese asociate maladiei COVID-19.

Sursa foto: Arhiva Ciao

Publicat: 29 Jun. 2021, 13:21 Arhiva
Pe aceeași temă