Statul care impune carantină, după ce tulpina indiană a provocat un focar!

Publicat: 27 mai 2021, 08:53 Autor: Andreea Voicu Arhiva

Se va intra din nou în carantină, după ce tulpina noului coronavirus, și anumea cea indiană, a provocat deja un focar. Autoritățile au decis să se impună carantina în acest sens, pentru a evita tragedii.

De data aceasta este vorba despre cel de-al doilea cel mai populat stat din Australia, și anume Victoria. Timp de o săptămână va intra în carantină, iar decizia a fost luată de autorități în urma apariției unui focar cu tulpina indiană a coronaviruslui. Autorităţile au descoperit prima persoană infectată, însă modul în care s-a transmis virusul este încă neclar. Doar în condițiile în care sunt nevoiți să iasă din casă, vor avea voie să părăsească locuințele rezidenții din Victoria, arată Mediafax.

„Ne confruntăm cu o variantă foarte infecţioasă a virusului, o variantă care trezeşte îngrijorare, care se răspândeşte mai repede decât orice variantă înregistrată în trecut. Dacă nu se întâmplă ceva drastic, aceasta (n.r. varianta indiană) va deveni de necontrolat”, a spus premierul statului Victoria, James Merlino, transmite Reuters.

În acest caz, peste 10.000 de persoane vor intra în carantină, se vor izola și se vor testa. În timpul carantinei, care va începe joi, ora locală 23:59, până în 3 iunie, oamenii vor putea să-şi părăsească locuinţele doar pentru treburi esenţială, precum mersul la muncă, la medic, la cumpărături, pentru a face exerciţii fizice şi pentru a merge la vaccinare anti-COVID. Celelalte state au impus altfel de restricții în acest caz. Australia de Vest şi Tasmania nu mai permit rezidenţilor din Victoria să intre în statele lor.

Tulpina indiană, din ce în ce mai răspândită pe glob

Specialiștii care fac parte din cadrul Organizației Mondiale a Sănătății au transmis un mesaj foarte important în legătură cu varianta indiană a noului coronavirus. Potrivit acestora, se pare că tulpina se răspândește extrem de repede în toate statele de le glob. Până în acest moment, cercetătorii au descoperit că tulpina indiană se află deja în 53 de teritorii. Pe de altă parte, varianta B.1.617 ar fi fost detectată, potrivit unor surse neoficiale, și în alte șapte teritorii, lucru ce duce la un număr de 60 de teritorii. Transmisibilitatea tulpinii este una rapidă în rândul oamenilor, arată g4media.ro.

În ultima săptămână, cele mai multe cazuri au fost identificate în: India (1.846.055, în scădere cu 23%), Argentina (213.046, în creştere cu 41%), Statele Unite (188.410, în scădere cu 20%) și Columbia (107.590, în scădere cu 7%).

sursă foto : pixabay

Publicat: 27 mai 2021, 08:53 Autor: Andreea Voicu Arhiva
S-a alăturat presei în anul 2017, inițial începând să capete experiență în trustul Intact Media Group, iar ulterior a făcut…...
Pe aceeași temă