Lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat a fost actualizată. Ce state europene rămân în zona roșie

Publicat: 11 iun. 2021, 08:28 Autor: Elena Arhiva
Lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat a fost actualizată. Ce state europene rămân în zona roșie

Lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat a fost actualizată în cursul zilei de ieri. Astfel, CNSU a adoptat HOTĂRÂREA nr. 39 din 10.06.2021 privind aprobarea clasificării țărilor/teritoriilor în funcție de rata de incidență cumulată, precum și pentru propunerea de scoatere de la rezervele de stat a patru construcții ușoare din elemente modulate, în vederea operaționalizării unor centre de vaccinare.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență adoptă prezenta Hotărâre:

Art.1 – Se aprobă clasificarea țărilor/teritoriilor în funcție de rata de incidență cumulată, în vederea stabilirii persoanelor care sosesc în România din acestea și cu privire la care se instituie măsura carantinei, prevăzută în anexă la prezenta hotărâre.

Art.2 – Se propune Guvernului aprobarea scoaterii de la rezervele de stat a patru construcții ușoare din elemente modulate, două pentru operaționalizarea unui centru mobil de vaccinare împotriva COVID-19 la Piața Obor, respectiv alte două pentru operaționalizarea unor centre de vaccinare în zonele punctelor de trecere a frontierei de pe teritoriul județului Suceava.

Art.3 – Prezenta hotărâre se comunică tuturor componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență, pentru punere în aplicare prin ordine și acte administrative ale conducătorilor acestora.

Lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat poate fi consultată AICI.

Sursa foto: Arhiva Ciao

Publicat: 11 iun. 2021, 08:28 Autor: Elena Arhiva
Autor: Elena
Deși a studiat Dreptul, Elena Toader iubește să scrie, având o experiență vastă în domeniul jurnalismului. Și-a început cariera în…...
Pe aceeași temă