Marea Britanie, în carantină prelungită până pe 19 iulie. Noi simptome descoperite de medici

Publicat: 14 iun. 2021, 16:08 Autor: Elena Arhiva
Marea Britanie, în carantină prelungită până pe 19 iulie. Noi simptome descoperite de medici

Boris Johnson anunță în această seară că regulile de carantină vor rămâne în vigoare încă patru săptămâni, cel puțin, începând din 21 iunie. 21 iunie este data agreată inițial de autorități pentru ridicarea restricțiilor și care va fi amânată cel puțin până pe 19 iulie.

Cele mai multe restricții care se aplică în prezent vor rămâne în vigoare în perioada de carantină prelungită.

Prelungirea va permite mai multor persoane să primească doza de rapel, în condițiile creșterii cazurilor provocate de varianta Delta a coronavirusului, detectată pentru prima dată în India.

Pe de altă parte, industriile afectate de carantină au reacționat deja înainte anunțului oficial.

Asociația patronală britanică a cluburilor de noapte a avertizat că va contesta în instanță orice prelungire a regulilor de carantină, insistând că impactul acestora asupra afacerilor este „catastrofal”.

De asemenea, reprezentanții industriei ospitalității spun că întârzierea ridicării restricțiilor riscă să arunce în faliment mii de companii.

Prelungirea restricțiilor afectează, de asemenea, și planurile de nuntă a mii de cupluri, notează BBC.

Marea Britanie, în pragul valului trei al pandemiei

Guvernul britanic a examinat datele de specialitate pe parcursul  ultimelor două săptămâni, înainte de a decide amânarea ridicării restricțiilor pe 21 iunie.

Experții au semnalat însă, în cursul acestei săptămâni, o creștere a cazurilor de infectare cu COVID, în ciuda faptului că autoritățile din Regatul Unit au reușit să vaccineze complet mai mult de jumătate din populația adultă.

Astfel, datele indică o creștere cu două treimi a infectărilor, cu aproape 6.300 de cazuri noi raportate vineri. Creșterea recentă a cazurilor în Marea Britanie este imputată variantei de coronavirus depistată prima oară în India, numită în prezent varianta Delta, după noul sistem de nume al OMS.

Potrivit specialiștilor, această variantă este cu 50% mai contagioasă iar Regatul Unit se află deja în etapa timpurie a valului trei al pandemiei de coronavirus.

Noi simptome comune de COVID

Tusea, febra, pierderea mirosului și a gustului rămân simptome comune ale bolii provocate de COVID-19. În Marea Britanie însă manifestările cele mai comune sunt durerile de cap, durerea în gât și secrețiile nazale abundente.

Potrivit surselor medicale, tinerii care contractează varianta Delta resimt boala ca o răceală mai severă însă rămân contagioși și îi pot pune pe alții în pericol.

„Oamenii pot să creadă că este doar o răceală de sezon și să meargă în continuare la petreceri, unde pot transmite virusul la încă șase persoane. Asta amplifică enorm problema. Se poate simți ca o răceală mai rea sau ca o problemă de dispoziție, însă e bine să rămâi acasă și să-ți faci un test”, spune Tim Spector, care desfășoară un studiu privind simptomatologia COVID.

Sursa foto: Arhiva Ciao

Publicat: 14 iun. 2021, 16:08 Autor: Elena Arhiva
Autor: Elena
Deși a studiat Dreptul, Elena Toader iubește să scrie, având o experiență vastă în domeniul jurnalismului. Și-a început cariera în…...
Pe aceeași temă
×