Avertisment OMS! Tulpina indiană, din ce în ce mai răspândită pe glob

Publicat: 26 mai 2021, 11:11 Autor: Andreea Voicu Arhiva

Reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății a transmis un nou avertisment în legătură cu varianta indiană a coronavirusului. Tulpina se răspândește cu repeziciune în foarte multe state de pe glob!

Specialiștii care fac parte din cadrul Organizației Mondiale a Sănătății au transmis un mesaj foarte important în legătură cu varianta indiană a noului coronavirus. Potrivit acestora, se pare că tulpina se răspândește extrem de repede în toate statele de le glob. Până în acest moment, cercetătorii au descoperit că tulpina indiană se află deja în 53 de teritorii. Pe de altă parte, varianta B.1.617 ar fi fost detectată, potrivit unor surse neoficiale, și în alte șapte teritorii, lucru ce duce la un număr de 60 de teritorii. Transmisibilitatea tulpinii este una rapidă în rândul oamenilor, arată g4media.ro.

În ultima săptămână, cele mai multe cazuri au fost identificate în: India (1.846.055, în scădere cu 23%), Argentina (213.046, în creştere cu 41%), Statele Unite (188.410, în scădere cu 20%) și Columbia (107.590, în scădere cu 7%).

Ce spune Valeriu Gheorghiță despre tulpina indiană a coronavirusului

Medicul Valeriu Gheorghiță a vorbit despre tulpina indiană a coronavirusului, care deja se răspândește rapid printre oameni. Mutațiile, modificările cresc contagiozitatea, astfel că există posibilitatea ca virusul să fie mai rezistent în fața vaccinurilor. Chiar și-așa, coordonatorul de campanie susține că vaccinarea rămâne una dintre principalele măsuri de combatere a răspândirii infecției.

”Este vorba despre mutații care cresc contagiozitatea acestui virus. Este ceea ce spuneam până în acest moment – atât timp cât acest virus se propagă în rândul populației, are șanse să acumuleze noi mutații, care fie cresc agresivitatea, fie cresc contagiozitatea, fie fac ca acest virus să fie mai rezistent la acțiunea vaccinurilor, drept pentru care vaccinarea rămâne în momentul de față, alături de respectarea măsurilor de prevenție, principalele măsuri de combatere a răspândirii infecției, de limitare a consecințelor acestei pandemii.

Valeriu Gheorghiță: ”Este important să continuăm vaccinarea cu vaccinurile disponibile”

Categoric, oricând poate să genereze noi mutații. Acestea sunt atent supravegheate la nivel internațional. Nu sunt neapărat elemente care să creeze un nou context din punct de vedere virusologic.

Este important să continuăm vaccinarea cu vaccinurile disponibile. La momentul actual pot să spun că sunt foarte eficiente, și ne uităm ce se întâmplă în Israel, în Marea Britanie. Sunt țări care au înregistrat un număr extrem de scăzut de decese. Israelul, ieri nu a înregistrat niciun deces, pentru prima oară după atâtea luni. Este o veste extraordinară și tocmai de aceea acest mesaj trebuie să fie foarte bine înțeles.

Prin această campanie de vaccinare noi putem să prevenim pierderile de vieți omenești, putem să scădem numărul de oameni care ajung în spital din cauza maladiei COVID-19, putem să revenim la normalitate”, a zis medicul.

Sursă foto: Pixabay

Publicat: 26 mai 2021, 11:11 Autor: Andreea Voicu Arhiva
S-a alăturat presei în anul 2017, inițial începând să capete experiență în trustul Intact Media Group, iar ulterior a făcut…...
Pe aceeași temă