Tara in care locuitorii beau suc carbogazos in loc de apa! Se imbolnavesc pe zi ce trece tot mai tare. Verdictul medicilor e socant

Publicat: 19 iul. 2018, 13:47 Autor: madalina m. Life

Intr-o tara s-a semnalat cel mai mare consum de suc carbogazos din intrega lume.

Oamenii aleg sa nu mai consume apa aproape deloc si au inlocuit-o doar cu suc carbogazos. Rezultatul e insa unul socant, iar recent medicii au tras un semnal de alarma, pentru ca s-au inregistrat mult prea multe cazuri de imbolnavire.

De la batrani, si pana la copii, toata lumea a inceput sa renunte, treptat, sa mai consume apa. Asta si din pricina faptului ca zona e una in care apa potabila a inceput sa fie o raritate si oamenii fac rost de ea de cateva ori pe saptamana.

suc carbogazos in loc de apa

Tara in care oamenii aleg sa consume suc carbogazos in loc de apa e Mexic. Mai exact, un orasel care se numeste San Cristobal De Las Casas ocupa primul loc, la nivel mondial, in ceea ce priveste consumul de racoritoare.

Tot acolo s-a inregistrat si cea mai crescuta rata a diabetului. Locuitorii se imbolnavesc mai frecvent decat ar fi normal, pentru ca au renuntat sa consume apa atunci cand li se face sete. Totodata, in zona ploua des, dar apa potabila e rara.

De multe ori, localnicii sunt nevoiti sa isi faca provizii de apa pe care le aduc in cisterne. Apa potabila de care dispun cartiere intregi are o concentratie foarte mare de clor si nu poate fi consumata.

suc carbogazos in loc de apa

Din acest motiv, localnicii din San Cristobal De Las Casas prefera sa bea suc carbogazos, in lipsa apei potabile. Bautura e foarte ieftina si e mult mai usor de procurat, mai ales pentru ca exista o fabrica de acest tip, aflata la marginea orasului.

„Mereu bauturile zaharoase au fost mai accesibile decat apa”, a povestit o femeie de 35 de ani. Odata cu trecerea timpului, localnicii au inceput sa inventeze si cateva mituri despre beneficiile pe care le-ar avea daca incep sa consume suc carbogazos.

Se spune ca acesta ar vindeca anumite boli, dar realitatea e una infricosatoare. De fapt, din cauza ca beau prea mult suc, oamenii sufera de obezitate, rata mortalitatii a crescut, iar cazurile de diabet inregistrate intre 2013 si 2016 sunt cu 30% mai mari.

(sursa: nytimes.com)

Publicat: 19 iul. 2018, 13:47 Autor: madalina m. Life
Pe aceeași temă