Sucurile fara zahar pot sa provoace atacuri celebrale! De ce sunt toxice pentru organism chiar daca nu au calorii

Publicat: 05 Mar. 2019, 09:25 Life

Sunt o alternativa preferata de multi, pentru ca nu contin calorii, ceea ce inseamna ca nu ingrasa. In realitate, aceste bauturi ne omoara fara sa o stim!

Sucurile fara zahar ar trebui evitate, pe cat de mult e cu putinta. Specialistii sutin ca acesta bauturi, in special cele carbogazoase, duc la probleme grave de sanatate sau chiar la deces. In mod socant, pot sa provoace un AVC.

In teorie, asa-zisele sucuri dietetice ar fi mai sanatoase, dar adevarul este altul. Practic, daca sunt consumate foarte des, aceste bauturi cu zero zahar ajung sa devina extrem de periculoase. Cel mai nou studiu efectuat de oamenii de stiinta din Statele Unite ale Americii a aratat exact acest lucru.

Sucurile fara zahar provoaca atacuri vasculare cerebrale!

Cei care ar trebui sa le evite sunt in special persoanele in varsta, sau cele care sufera de obezitate. Bauturile de acest tip intra rapid printre preferintele oamenilor pentru ca vin la pachet si cu promisiunea ca nu ingrasa. S-ar parea ca efectele negative se vad in special asupra femeilor.

Sucurile fara zahar pot sa provoace atacuri celebrale

Femeile care se afla in perioada de postmenopauze, fie acelea care au o problema cu greutatea corporala, ajung sa aiba de suferit daca consuma sucuri fara zahar. Efectele negative pronuntate se vad mai tare la femei decat la barbati.

Cercetatorii de la Colegiul de Medicina „Albert Einstein” din New York au fost cei care au facut aceasta descoperire infricosatoare. In urma unui studiu, oamenii de stiinta au observat ca participantele trecute de varsta de 50 de ani, si care au baut zilnic cate doua sau mai multe bauturi cu indulcitori artificiali prezinta un risc cu aproximativ 30% mai mare sa faca un atac cerebral. Mai mult, participantele in experiment erau predispuse sa faca si o boala de inima.

Totodata, riscul de moarte, din orice cauza a crescut semnificativ la acesta, cu aproape 16 procente, fata de persoanele care consuma acele bauturi in cantitati mici sau deloc. Intr-un alt studiu, ceva mai vechi, mai este sustinut ca sucurile cu zero zahar nu ne ajuta nici macar sa slabim. Asta deoarece creierul uman percepe inlocuitorii la fel ca pe zahar.

Publicat: 05 Mar. 2019, 09:25 Life
Pe aceeași temă