Copil de 6 ani, bolnav de meningita, a fost REFUZAT de medici. De ce nu au vrut sa il trateze

Publicat: 04 Jun. 2019, 16:05 Life

Un caz socant a ingrozit opinia publica dupa ce un baietel a murit. Acesta a mers impreuna cu mama sa la spital, unde le-a spus medicilor ca e bolnav.

Copil de 6 ani, bolnav de meningita, a fost refuzat de medici. Doi medici si doi paramedici au consultat copilul si i-au spus ca se preface. Acestia au vorbit cu mama lui si au intrebat-o daca a cautat simptomele pe internet. Acestia i-au trimis pe cei doi acasa, spunandu-le ca baiatul nu este in pericol.

Oliver suferea de meningita, dar medicii i-au spus mamei baiatului ca are ‘un virus normal la copii’. Cei doi medici si cei doi paramedici i-au spus mamei ca baiatul ‘se preface pentru a nu merge la scoala’. Din pacate, femeia s-a dus cu el acasa unde, dupa cateva ore, copilul de 6 ani a murit.

Copil de 6 ani, bolnav de meningita si refuzat de medici

Georgie Hall, în vârstă de 38 de ani, e devastata. Dupa moartea fiului sau, aceasta a mers la politie unde a reclamat medicii. Femeia sustine ca paramedicul Graham Scott l-a acuzat pe fiul ei ca se preface, ca nu are simptome grave.

Barbatul ar fi intrebat-o pe femeie daca a cautat simptomele pe net si a descris-o ca fiind o “mama mult prea anxioasă”. Medicii l-au trimis pe baiat acasa cu ‘un virus normal la copii’, dar dupa 12 ore de chin, Oliver a murit. Mama lui sustine ca medicii au ignorat eruptiile cutanate.

Stafilococul auriu la copii: simptome si tratament

Parintii dau medicii in judecata

„M-au asigurat că era destul de bine să se întoarcă acasă. Au respins diagnosticul de meningită. Mi s-a spus că totul era bine și mi s-a spus să am încredere în profesionişti” a povestit femeia.

“Amândoi am bănuit meningita. Ne-au făcut să ne simţim ca şi când habar nu avem despre ce vorbim” a adăugat tatăl.

A murit de meningita. Simptomele pe care fata le-a ignorat pana cand a fost prea tarziu

Printre simptome, Oliver simtea dureri de cap si de maxilar cu o zi inainte sa moara. In ziua controlului la spital, baiatul avea dureri de stomac si febra. Apoi i-a aparut eruptia cutanata pe piele si dificultati la respirat.

Potrivit Mirror, profesorul Nigel Klein, din spitalul Great Ormond Street, a declarat că Oliver ar fi putut supraviețui dacă ar fi fost tratat mai devreme. Politia a deschis o ancheta in cazul celor patru medici.

Gradinita din Suceava, inchisa din cauza suspiciunilor de meningita. Trei copii s-au imbolnavit

Publicat: 04 Jun. 2019, 16:05 Life
Pe aceeași temă