Catedrala Notre-Dame nu avea asigurare. Cine va plati toate pagubele incendiului de luni seara

Publicat: 17 Apr. 2019, 12:17 Ciao.ro

Franța deține Catedrala Notre-Dame, la fel cum deține toate clădirile religioase ridicate înainte de anul 1905, a spus Paul Gadel.

Catedrala Notre-Dame nu avea asigurare. Statul francez este „auto-asigurat” pentru Catedrala Notre-Dame din Paris, respectiv monumentul nu avea asigurare și se presupune că își acoperă propriile costuri, a declarat purtătorul de cuvânt al Consulatului francez din New York, citat de Market Watch.

Oficialul a explicat că statul francez „are sarcina întreținerii și renovării acestor clădiri, pe care le împrumută Bisericii cu titlu gratuit”.

Cu toate acestea, este greu de crezut că statul poate să acopere costurile reparațiilor și restaurării catedralei, care, potrivit unei estimări făcute de Reuters, s-ar ridica în jurul sumei de 8 miliarde de dolari.

Catedrala Notre-Dame nu avea asigurare

Mai multe bănci și miliardari din Franța au oferit sume uriașe pentru a fi folosite în demersul de reconstrucție. O serie de campanii de strângere de fonduri a fost inițiată online și, până marți seară, se adunaseră nu mai puțin de 790 de milioane de dolari, potrivit Wall Street Journal.

Președintele francez Emmanuel Macron a promis, marți seară, că zonele afectate de incendiu din Catedrala Notre-Dame vor fi reconstruite în cinci ani. Specialiștii în asigurări citați de MarketWatch susțin că ar putea să dureze și două decenii până când catedrala va reveni la starea în care a fost cunoscută.

În același timp, obiectele de artă din interiorul Catedralei Notre-Dame ar fi trebuit să fie asigurate de Arhiepiscopia din Paris, dar instituția religioasă încă nu a confirmat dacă are un asemenea contract, informeaza mediafax.ro.

Cine va plati toate pagubele incendiului de la Notre-Dame

O problemă ar putea ține și de faptul că este imposibil de estimat valoarea multor lucrări de artă și relicve religioase, motiv pentru care este dificil ca acestea să facă obiectul unui act de asigurare.

Incendiul produs luni seară la Catedrala Notre-Dame a fost cel mai probabil rezultatul unui accident, neexistând probe că ar fi fost provocat intenţionat, a declarat, marţi, procurorul orașului Paris, Remy Heitz, care a adăugat că 50 de oameni lucrează la o anchetă „lungă” și „complexă” privind cauzele dezastrului. Notre-Dame NU va mai fi reconstruita la fel! Arhitectii au cele mai PROASTE vesti pentru Franta. Presedintele e disperat!

Brigada de pompieri din Paris a anunțat, marți, că incendiul de la Catedrala Notre-Dame a fost stins, după nouă ore. Incendiul a izbucnit luni, la 18.50 (ora locală) și 400 de pompieri s-au ocupat de stingerea flăcărilor. Ce IMAGINE a aparut in flacarile de la Notre-Dame! Oamenii sunt isterici, jura ca totul e ADEVARAT!

Comandantul Brigadei de Pompieri a Parisului, Jean-Claude Gallet, a declarat că a fost salvată în întregime structura edificiului. MIRACOL la Notre-Dame! Este IREAL ce s-a gasit in mijlocul catedralei. Oamenii sunt SOCATI!

Publicat: 17 Apr. 2019, 12:17 Ciao.ro
Pe aceeași temă