Reconstruire Notre-Dame. Catedrala nu va fi ca originalul, niciodata! Vestea dramatica pe care arhitectii au aruncat-o dupa incendiu

Publicat: 17 apr. 2019, 11:45 Autor: Echipa Ciao.ro News 2

Vesti proaste pentru francezii care indrageau acest obiectiv turistic. Va reamintim ca, in 2017, catedrala a fost cel mai vizitat obiectiv turistic.

Reconstruire Notre-Dame. Catedrala nu va fi ca originalul, niciodata. Arhitectii sustin ca Franta nu are copaci suficient de inalti si grosi pentru constructie. Acoperisul initial al Catedralei Notre-Dame din Paris a fost realizat din 1.300 de stejari antici.

Grinzile acoperisului au fost realizate din barne vechi de 850 de ani, din paduri vechi. Din cauza defrisarilor padurilor din Franta, nu se mai gasesc copaci suficient de buni pentru a reconstrui Catedrala Notre-Dame identic cu cea originala, dinainte de incendiu, informeaza Dailymail.co.uk.

In anii 1160, 52 de acrii de stejari au fost taiati pentru a se face catedrala. Bertrand de Feydeau, vice presedintele Fondation du Patrimoine, sustine ca acoperisul nu poate fi reconstruit ca cel vechi. In vremurile noastre, stejarii nu mai cresc la fel de inalti ca in secolele 12 si 13.

Reconstruire Notre-Dame. Catedrala nu va fi ca originalul, niciodata!


Acoperisul initial era vechi, de 850 de ani. Inaltimea stejarilor este influentata de mai multi factori. Incep de la mediul inconjurator, la copacii de langa ei, nutrientii din sol si genetica fiecarui copac in parte. Cum cei mai inalti copaci au fost taiati mereu, cei mici au ramas in pamant. Acestia si-au raspandit materialul genetic si apar doar copaci mici.

Expertii sustin ca de vina sunt si defrisarile majore. Cum copacii nu au mai avut copaci in vecinatatea lor, au crescut din ce in ce mai mici. Acestia mai spun ca lemnul ars in incendiul de la Catedrala Notre-Dame avea si 1.300 de ani vechime. In vremurile acelea, lemnul era folosit la constructia bisericilor, catedralelor sau castelelor din Franta.

Arhitectii nu au lemn pentru Catedrala Notre-Dame


Catedrala era faimoasa tocmai pentru grinzile impresionante din lemn, dar si pentru scupturile lor. Focul care a durat aproape 12 ore a distrus aproape toata constructia din lemn a catedralei. Turla constructiei, realizat din 750 de tone de stejar si plumb, a fost mistuit de flacari si s-a prabusit prin acoperisul de lemn.

Fiecare grinda din Catedrala Notre-Dame era facuta dintr-un singur copac. Este motivul pentru care acoperisul a fost poreclit ‘Padurea’. La construirea lui au fost folositi 13.000 de stejari, taiati toti in anul 1160. Catedrala a ars deoarece nu avea un sistem pus la punct impotriva incendiilor. Ce IMAGINE a aparut in flacarile de la Notre-Dame! Oamenii sunt isterici, jura ca totul e ADEVARAT!

Din flacarile care au mistuit Catedrala Notre-Dame, autoritatile au gasit intacte un crucifix de aur, altarul catedralei si o relicva veche ce ar fi coroana cu spini purtata de Iisus Hristos, pe cruce. MIRACOL la Notre-Dame! Este IREAL ce s-a gasit in mijlocul catedralei. Oamenii sunt SOCATI!

Publicat: 17 apr. 2019, 11:45 Autor: Echipa Ciao.ro News 2
Pe aceeași temă