Măşti cu argilă pentru ten. 12 măşti pentru ten gras, uscat, mixt sau cu acnee

Publicat: 16 apr. 2019, 20:56 Autor: Echipa Ciao.ro Beauty & Style
Măşti cu argilă pentru ten. 12 măşti pentru ten gras, uscat, mixt sau cu acnee

Ai probleme cu tenul? Atunci apelează cu încredere la beneficiile pe care argila le are pentru tine. Îţi prezentăm o serie de măşti cu argilă pentru ten, în funcţie de nevoile tale.

Măşti cu argilă pentru ten. 12 măşti pentru ten gras, uscat, mixt sau cu acnee. Argila se poate folosi în tratamente externe sau interne. Măştile cu argilă pot fi folosite pe faţă, gât, coapse sau orice zonă uscată sau afectată de coşuri. E ideală în combinaşie cu alte produse benefice pielii.

Câte tipuri de argilă există

Argila albă – beneficii

Este un purficicant blând, curăţă pielea în profunzime. E indicată pentru tenul sensibil. Se foloseşte la îngrijirea pielii, a părului sau la curăţarea dinţilor. Se găseşte la farmacie sau la Plafar.

Măști cu argilă pentru ten. 12 măști pentru ten gras, uscat, mixt sau cu acnee (4)
Măști cu argilă pentru ten. 12 măști pentru ten gras, uscat, mixt sau cu acnee

Argila verde – beneficii

Absoarbe secreţiile pielii grase, uleioase, şi ajută la matifierea tenului. Este indicată persoanelor care au o zonă T extrem de grasă şi uleioasă. Poate trata şi probleme ca eczeme minore. Argila verde mai strânge şi porii, pentru a nu mai apărea puncte negre.

Argila albastră – beneficii

E recomandată tenului acneic. Nu e indicată tenului sensibil sau uscat. Absoarbe excesul de sebum de pe piele şi usucă tenul. Are efect antioxidant puternic şi poate fi folosită şi la nivel intern, în cure de detoxifiere.

Argila roşie/roz – beneficii

Curăţă pielea, tratează coşurile şi alte imperfecţiuni de acest fel. Ameliorează tenul afectat de cuperoză. Remineralizează şi revitalizează pielea feţei şi a corpului, dacă e utilizată în împachetări corporale.

Măşti cu argilă pentru ten gras

Mască cu argilă şi castravete

Ingrediente:

  • 2 linguri de argilă
  • 2 linguri de suc de castravete
  • 1 lingură de suc de lămâie

Toate ingredientele se amestecă bine, se aplică pe tenul curat, timp de 20 de minute. Încercaţi să nu mişcaţi deloc faţa, sa nu vorbiţi sau să mâncaţi. Se limpezeşte cu apa călâie sau un gel de curăţare. Nu uitaţi să aplicaţi cremă hidratantă după folosire.

Mască cu argilă şi iaurt

Ingrediente:

  • 2 linguri de argilă
  • 2 linguri de iaurt

Toate ingredientele se amestecă bine, se aplică pe tenul curat, timp de 20 de minute. Încercaţi să nu mişcaţi deloc faţa, sa nu vorbiţi sau să mâncaţi. Se limpezeşte cu apa călâie sau un gel de curăţare. Nu uitaţi să aplicaţi cremă hidratantă după folosire. Citește și: Masca de fata cu bicarbonat, secretul pentru un ten luminos. Asa se aplica corect!

Mască cu argilă şi ulei din sâmburi de caise

Ingrediente:

  • 1 lingură de argilă verde
  • 1 linguriţă de ulei din sâmburi de caise
  • 3 picături de ulei esenţial de palmarosa

Toate ingredientele se amestecă bine, se aplică pe tenul curat, timp de 20 de minute. Încercaţi să nu mişcaţi deloc faţa, sa nu vorbiţi sau să mâncaţi. Se limpezeşte cu apa călâie sau un gel de curăţare. Nu uitaţi să aplicaţi cremă hidratantă după folosire. Citește și: Masca de fata cu struguri albi iti intinereste tenul. Invata sa tii ridurile la distanta in cativa pasi!

Află continuarea măștilor pe clickpentrufemei.ro!

Publicat: 16 apr. 2019, 20:56 Autor: Echipa Ciao.ro Beauty & Style
Pe aceeași temă