Luna roz 2019. Cand va putea fi vazut fenomenul astronomic rar pe cer!

Publicat: 20 Apr. 2019, 12:11 Life

In credinta populara exista foarte multe explicatii pentru Luna roz. Una dintre ele este ca ar vesti Sarbatorile Pascale.

Luna roz 2019 va putea fi observata in urmatoarele zile. Daca cerul va fi senin, fenomenul e unul potential vizibil si din tara noastra. Potrivit datinilor, exista conceptul ca o astfel de Luna plina este vestitoare Pastelui.

De cele mai multe ori se intampla ca evenimenul astronomic absolut uimitor sa coincida cu Sarbatorile Pascale. Mai mult, savantii sunt de parere ca este prima Luna plina din aprilie, dar si care apare in emisfera nordica.

Ce este Luna roz din 2019!

Luna plina a lunii calendaristice aprilie mai este supranumita si „Luna roz”. Ar fi prima din fiecare primavara, sustin specialistii. In realitate, satelitul Terrei nu are aceasta culoare exotica. Totul se petrece pentru astrul ceresc capata aceasta nuanta, in perceptia ochiului uman.

Luna roz 2019

De asemenea, Luna roz apare ca avand o asemenea culoare din pricina florilor roz din specia flox care infloresc la fiecare inceput de primavara. In acest an, fenomenul va avea loc ceva mai devreme fata de cum se intampla in alti ani. Superluna sange de lup, fenomenul care prevesteste sfarsitul lumii

Luna roz 2019 va fi vizibila pe cer pe data de 19 aprilie. Fenomenul astronomic coincide cu Vinerea Mare, la catolici. Fiecare Luna plina isi face aparitia o data la exact 29.5 zile. Are loc atunci cand partea Lunii care este indreptata spre Terra se lumineaza complet. Momentul acestei aparitii pe cer este strans legat de modul in care orbiteaza Luna in jurul Pamantului.

De aceea, se intampla ca locuitorii din multe zone ale planetei noastre sa nu o poata observa simultan. In plus, Luna plina din aprilie este considerata Luna Roz. In traditia multor popoare, semnifica lucruri nebanuite.

Spre exemplu, denumirea ei provine de la nativii americani. Acolo, florile flox de culoare roz sunt obisnuite. In Europa aceasta planta nu e una atat de comuna, spre deosebire de America de Nord. In trecut mai purta denumirea de „Luna Ou”, „Luna crescatoare” sau „Luna Pescarilor”.

(sursa: mirror.co.uk)

Publicat: 20 Apr. 2019, 12:11 Life
Pe aceeași temă