Transalpina in aprilie 2019, plina de zapada. Drumul este curatat cu greu de utilaje VIDEO

Publicat: 10 apr. 2019, 14:36 Autor: Echipa Ciao.ro VIDEO
Transalpina in aprilie 2019, plina de zapada. Drumul este curatat cu greu de utilaje VIDEO

Cu toate ca primavara s-a instalat, ba cu cald, ba cu rece, in Romania, unele zone montane inca au ramas in iarna. Este cazul si acestui drum celebru in tara.

Transalpina in aprilie 2019 e plina de zapada. Angajatii din Gorj se chinuie din greu sa tina drumul curat. Au iesit cu utilaje si se chinuie sa deszapezeasca cel mai inalt drum din Romania. In unele zone, zapada are si patru metri inaltime, informeaza realitateadegorj.net.

Conform Secției Drumurilor Naționale Târgu Jiu, tronsonul de drum dintre Novaci și Obârșia Lotrului ar putea fi redeschis până la vacanța de Paște. Daca ninsorile se domolesc si drumul nu prezinta pericole la condus, va fi disponibil turistilor in luna mai 2019.

Transalpina in aprilie 2019, plina de zapada VIDEO

  • ”Intervenţia este dificilă din cauza stratului de zăpadă tasat care depăşeşte în unele zone înălţimea de patru metri. Autofrezele nu pot acţiona în aceste zone, deoarece exista riscul deteriorarii lor.
  • Din acest motiv sunt folosite încărcătoarele frontale pentru indepartarea cantităţilor de zăpadă depuse pe partea carosabilă, iar autofrezele vor interveni doar acolo unde este posibil”, au scris drumarii gorjeni pe Facebook.

Transalpina, PLINA de gunoaie!

Primăria Novaci a fost amendată, miercuri, pentru că nu a respectat termenul primit pentru a ridica deșeurile lăsate de turiști pe Transalpina. Transalpina, PLINA de gunoaie! rimăria Novaci a fost amendată cu 15.000 de lei, miercuri, de către Garda de Mediu, pentru că nu a ridicat gunoiul aruncat de turiști pe marginea drumului care duce spre zona montană Rânca

Potrivit comisarului șef al Gărzii de Mediu Gorj, Gheorghe Sanda, Primăria Novaci a fost amendată, miercuri, pentru că nu a respectat termenul primit pentru a ridica deșeurile lăsate de turiști pe Transalpina. Imagini socante cu gunoaiele, aici!

Ninsoare in miez de vara, pe Transalpina!

Dupa ce la mare a fost frigut si apa din Marea Neagra s-a cam racit, a venit ninsoarea. Acest fenomen specific iernii s-a intamplat anul acesta in miez de vara. Stratul nu este mare, dar autoritatile au dat dispozitie sa se imprastie material antiderapant. Vezi aici imaginile!

Surpriza in miez de vara! A nins pe Transaplina ca in toi de iarna. Chiar daca nu au fost cantitati mari, autoritatile locale s-au pus pe treaba. Acestia au imprastiat material antiderapant pentru ca soferii luati prin surprindere sa nu intampine prea mari dificultati, informeaza digi24.ro.

Publicat: 10 apr. 2019, 14:36 Autor: Echipa Ciao.ro VIDEO
Pe aceeași temă