Circulație în condiții de iarnă pe Transfăgărășan. S-a depus un strat gros de zăpadă VIDEO

Publicat: 06 oct. 2019, 12:10 Autor: Simona VIDEO
Circulație în condiții de iarnă pe Transfăgărășan. S-a depus un strat gros de zăpadă VIDEO

Se circulă în condiții de iarnă duminică pe DN7C, Transfăgărășan unde ninge, iar pe drum s-a așternut un strat de zăpadă.

Circulație în condiții de iarnă pe Transfăgărășan. Potrivit purtătorului de cuvânt al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov, Robert Elekes, pe Transfăgărășan ninge, duminică și s-a așternut un strat consistent de zăpadă.

Drumarii acționează cu două utilaje cu lamă și împrăștie sare pentru a ține drumul curat.

Circulație în condiții de iarnă pe Transfăgărășan

Circulație în condiții de iarnă pe Transfăgărășan

„Colegii noștri acționează de azi dimineață cu două utilaje cu lamă și răspânditor de sare pentru a ține drumul curat”, a spus Elekes.

Șoferii sunt avertizați să nu circule în zonă daca nu sunt pregătiți pentru condiții de iarnă.

Primul strat de zăpadă din această toamnă, și pe Transalpina

În județul Gorj, pe DN 67 C – Transalpina, în zona Urdele s-a așternut primul strat de zăpadă din această toamnă, drumarii împrăștiind trei tone de material antiderapant pentru a face drumul practicabil, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Drumarii din județul Gorj au intervenit cu două utilaje și au împrăştiat trei tone de material antiderapant pe DN 67 C – Transalpina, în zona Urdele, după ce în noaptea de sâmbătă spre duminică a nins și s-a depus un strat de zăpadă de aproximativ un centimetru.

„Azi-noapte s-a depus un strat de zăpadă de aproximativ un centimentru, pe Transalpina, Vârful Păpușa, Vârful Urdele, în zona aceea am acționat preventiv, mai sunt oameni care trec, facem apel să nu circule cu autoturismele neechipate de iarnă pe acel sector de drum unde este zăpadă.

În cazul în care sunt surprinși de vremea rea pe sectorul de drum de munte, să ne anunțe ori prin apelul la 112, ori direct la secție, ori prin Salvamont, prin orice mijloc să ne anunțe imediat să-i putem ajuta.

Am intervenit cu două utilaje, am împrăștiat și material antiderapant, aproximativ trei tone, patru maxim”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Cristi Tudor, reprezentant al SDN Târgu-Jiu.

Județul Gorj se află până marți, la ora 10.00, sub o informare meteorologică de vreme deosebit de rece și ninsori la munte.

Publicat: 06 oct. 2019, 12:10 Autor: Simona VIDEO
Pe aceeași temă
×