Transalpina, PLINA de gunoaie! Primăria Novaci a fost amendată cu o suma colosala. Ce se va intampla

Publicat: 27 feb. 2019, 17:16 Autor: Echipa Ciao.ro News 2

Primăria Novaci a fost amendată, miercuri, pentru că nu a respectat termenul primit pentru a ridica deșeurile lăsate de turiști pe Transalpina.

Transalpina, PLINA de gunoaie! rimăria Novaci a fost amendată cu 15.000 de lei, miercuri, de către Garda de Mediu, pentru că nu a ridicat gunoiul aruncat de turiști pe marginea drumului care duce spre zona montană Rânca, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit comisarului șef al Gărzii de Mediu Gorj, Gheorghe Sanda, Primăria Novaci a fost amendată, miercuri, pentru că nu a respectat termenul primit pentru a ridica deșeurile lăsate de turiști pe Transalpina.

Comisarii au găsit saci plini cu gunoi pe marginea drumului spre stațiunea Rânca.

Transalpina, PLINA de gunoaie in 2019

Șeful Gărzii de Mediu Gorj, Gheorghe Sanda, a declarat că amenda dată Primăriei Novaci se ridică la 15.000 de lei, deoarece era obligată să ia toate măsurile pentru ridicarea deșeurilor aruncate pe drumul spre Rânca.

„Primăriile dau vina pe turiști, turiștii sunt de negăsit”, a declarat Gheorghe Sanda.

Ranca, sufocata si ea de gunoaie VIDEO

Turiștii care vor fi prinși în timp ce aruncă gunoiul pe marginea drumului riscă amenzi de până la 2.000 lei.

  • „Din păcate, o mare parte din deșeurile abandonate în zona Transalpina – Rânca provin de la turiști, nu am depistat persoane săvârșind aceste fapte, dar monitorizăm în continuare zona și, împreună cu Poliția Locală, cu siguranță vom depista și astfel de cazuri, mașini care se întorc din stațiunea Rânca abandonează deșeuri la plecare către casă”, a mai declarat Gheorghe Sanda.

Contactați de MEDIAFAX, reprezentanții Primăriei Novaci nu au oferit, deocamdată, un punct de vedere despre sancțiunea de 15.000 de lei. Zeci de mii de turiști tranzitează, în fiecare an, Transalpina, cea mai înaltă şosea din România.

Publicat: 27 feb. 2019, 17:16 Autor: Echipa Ciao.ro News 2
Pe aceeași temă