Andy Anderson, tobosarul trupei The Cure, a murit! A pierdut lupta cu cancerul

Publicat: 27 feb. 2019, 16:24 Autor: Simona Vedete

Indragitul artist a decedat la varsta de 68 de ani, dupa o lunga batalie cu boala necrutatoare.

In urma cu o saptamana, starul si-a anuntat fanii printr-o postare pe Facebook ca duce o lupta cu cancerul: „Pentru mine, este vorba despre o noua experienta de viata (…) sunt pozitiv in ceea ce priveste aceasta situatie” a spus acesta, conform romaniatv.net.

Andy insa n-a reusit sa castige aceasta lupta si a murit in intimitatea locuintei sale, inconjurat de prieteni.

Cel care a anuntat moartea artistului a fost Laurence Tolhurst, membru fondator al trupei The Cure:

„Cu tristeţe vă anunţ decesul unui frate din The Cure. Andy Anderson a fost un adevărat domn şi un muzician excelent, cu un sens al umorului dezvoltat pe care şi l-a păstrat până la final, dovadă a spiritului său minunat care va face această ultimă călătorie. Noi suntem norocoşi că am putut să-l cunoaştem”.

Andy Anderson, tobosarul trupei The Cure, a murit

Andy Anderson, tobosarul trupei The Cure, a murit
Andy Anderson

Artistul s-a alaturat trupei The Cure atunci cand fostul tobosar Lol a abandonat bateria pentru a canta la clape, imediat dupa inregistrarea albumului ‘Pornography’ din 1982.

Andy Anderson a debutat pentru The Cure odata cu piesa ‘The Lovecats’, extrasa de pe albumul ‘Japanese Whispers’ din 1983. Primul album cu trupa a venit in 1984, numit ‘The Top’, si in acelasi an prestatia sa din Hammersmith Odeon a fost inregistrata pentru primul album live al trupei, ‘Concert’.

Andy a mai colaborat cu Iggy Pop, Peter Gabriel, Isaac Hayes si multi alti artisti de-a lungul carierei sale, potrivit Mirror.

Publicat: 27 feb. 2019, 16:24 Autor: Simona Vedete
Pe aceeași temă
×