Circulatia pe Transalpina a fost redeschisa! In ce interval orar se poate vizita cea mai inalta sosea din Romania

Publicat: 30 mai 2017, 14:20 Autor: Echipa Ciao.ro Life
Circulatia pe Transalpina a fost redeschisa! In ce interval orar se poate vizita cea mai inalta sosea din Romania

Turistii vor putea admira din nou Transalpina, una dintre cele mai frumoase sosele din lume, acesta fiind redeschisa circulatiei, luni. In continuare, drumul va fi inchis intre orele 20-07 dimineata, din cauza vizibilitatii scazute pe traseu.

Compania Națională pentru Administrarea Infrastructurii a lucrat în ultimele zile la curățarea șoselei de zăpadă, iar o comisie de specialitate a decis că se poate permite din nou accesul autovehiculelor pe sectorul din DN 67C, cuprins între km 34+500 – km 59+800. În continuare, din cauza vizibilității reduse (ceață densă) accesul autovehiculelor în intervalul orar 20 – 07 este strict interzis.

Transalpina a fost inchisa pe perioada iernii din cauza conditiilor meteo. Astfel ca inainte sa dea drumul circulatiei, autoritatile au facut verificari temeinice.

”Dupa ce ne-am asigurat ca totul este in regula, se circula in conditii de siguranta maxima pe drum s-a facut revizia”, a declarat Bogdan Bratu, directorul CNADN, conform Mediafax.

Cei care au avut curaj sa se aventureze primii au fost doi turisti germani, care au pasit pe Transalpina anul acesta.

În anul 2009 a început asfaltarea şi modernizarea acestui drum pe o distanţă de 148 de kilometri, între Sebeş, judeţul Alb, şi Bengeşti, judeţul Gorj. În 2012 pe mai mult de 99% din traseul Transalpinei primul strat de asfalt a fost aşternut. Transalpina este cunoscut şi apreciat ca fiind unul dintre cele mai spectaculoase trasee rutiere montane din Europa si masoara aproximativ 150 de kilometri.

Transalpina, denumită şi „Drumul Regelui” face legătura între Transilvania şi Oltenia. Aflată la peste 2.000 de metri altitudine, Transalpina este cel mai înalt drum din România care poate fi traversat cu maşina, având punctul cel mai înalt în Pasul Urdele (la 2.145 m).

Publicat: 30 mai 2017, 14:20 Autor: Echipa Ciao.ro Life
Pe aceeași temă