Ninge ca-n povești pe Transalpina, unde stratul de zăpadă măsoară peste cinci centimetri VIDEO

Publicat: 08 oct. 2019, 12:18 Autor: D. C. News 4
Ninge ca-n povești pe Transalpina, unde stratul de zăpadă măsoară peste cinci centimetri VIDEO

Este decor de iarnă pe DN 67C - Transalpina, în judeţul Gorj, unde stratul de zăpadă depășește cinci centimetri în anumite porțiuni.

Ninge ca-n povești pe Transalpina. Angajaţii Secției de Drumuri Naționale Târgu-Jiu, intervin, marți, cu utilaje dotate cu lamă şi răspânditor de material antiderapant, pentru a menține drumul curat.

Drumarii din judeţul Gorj intervin, marţi, pentru a îndepărta zăpada depusă pe Drumul Naţional 67 C – Transalpina, după ce a nins, stratul de zăpadă fiind de aproximativ cinci centimetri, pe marginea drumului. Aceștia au împrăștiat material antiderapant și în staţiunea Rânca.

Ninge ca-n povești pe Transalpina

Ninge ca-n povești pe Transalpina

„A nins în stațiune, de la kilometrul 23-24, între Novaci și Rânca, s-a așezat strat subțire de zăpadă, am fost nevoiți să acționăm cu material și spre kilometrul 23 și Rânca, pentru că dacă scădeau temperaturile exista riscul să înghețe, iar între Rânca și Obârșia Lotrului acționăm cu trei cu trei utilaje Unimog, cu lamă și răspânditor și cu ATV 4X4, deci patru utilaje.

Se dau zilnic 3-4 tone de material antiderapant. Deja în decor, pe Transalpina, totul e alb, e zăpada depusă, începând de la kilometrul 34 zăpada crește, măsoara peste cinci centimetri. Mă bucur că șoferii înțeleg.

Încercăm să ținem Transalpina deschisă, se mai încălzește, mai sunt oameni care vor să vadă muntele, mai sunt și exploatările forestiere. Trebuie ca autoturismele să aibă cauciucuri de iarnă, iar programul a fost redus”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Ion Tudor, şeful SDN Târgu-Jiu.

Circulaţia pe Transalpina va rămâne deschisă, însă numai între orele 9.00-17.00.

Publicat: 08 oct. 2019, 12:18 Autor: D. C. News 4
Pe aceeași temă