Superluna de zapada! Fenomenul unic poate fi vazut si din Romania, in aceasta noapte! Are o semnificatie incredibila!

Publicat: 18 Feb. 2019, 14:13 Life

Superluna de zapada va fi un fenomen astronomic vizibil si din tara noastra.

Cei care se bucura de cer senin in aceasta zi de luni, vor putea urmari, la noapte, Superluna de zapada. Mai mult, pasionatii de astronomie isi pot pregati deja telescopul, pentru ca vor avea partea de un show chiar pe cer. Fenomenul de la inceput de 2019 le va oferi curiosilor o Luna de mari dimensiuni.

Mai exact, Luna va aparea cea mai mare si mai luminoasa din acest an. Potrivit specialistilor NASA, Superluna de zapada va putea fi observata in noaptea de 18 spre 19 februarie (luni spre marti).

Superluna de zapada, fenomenul unic din aceasta noapte!

Expertii au mai anuntat ca fenomenul nu va fi similar cu cel de „Superluna Sange de Lup”, care s-a putut vedea in ianuarie. Va atrage insa atentia pasionatilor de astronomie atat prin marimea uriasa a corpului ceresc, dar si prin felul in care va ilumina cerul, cu o putere mult mai mare fata de obicei.

Superluna de zapada

Totodata, in luna martie din acest an, se va produce o noua „Superluna”. A treia la numar si ultima pe 2019, pentru ca intr-un singur an calendaristic pot avea loc maximum patru fenomene de acest tip, ce se incadreaza in categoria de „Superluna”.

Acest fenomen are loc atunci cand Luna este plina, dar simultan se afla si la „perigeu”. Ceea ce inseamna ca punctul din orbita in care este situata se afla la cea mai mica distanta fata de Terra, noteaza descopera.ro. Cand se petrece fenomenul, satelitul natural pare mult mai mare si mai luminos pe cer.

Pentru ca Luna nu orbiteaza in jurul Pamantului intr-un cerc perfect, din cauza fortelor gravitationale ale planetei noastre si Soarelui, distanta sa fata de Terra difera in anumite momente ale anului. Spre exemplu, atunci cand Luna ajunge in cel mai indepartat punct fata de Pamant, se afla la apogeu.

Superluna de zapada va atinge punctul maxim la ora 17:54, ora Romaniei, pe data de 18 februarie. Va putea fi vizibila pe tot parcursul noptii de luni spre marti, pana in zorii zilei de 19 februarie 2019.

Publicat: 18 Feb. 2019, 14:13 Life
Pe aceeași temă