Tornada uriasa in Calarasi. Oamenii s-au panicat ingrozitor. Imaginile sunt apocaliptice VIDEO

Publicat: 30 Apr. 2019, 19:07 VIDEO

Clipe de panica pentru locuitorii din Calarasi, care au vazut cu ochii lor o tornada uriasa.

Mai multi soferi au reusit sa filmeze tornada din zona localitatii Drajna din judetul Calarasi, iar dupa aceea imaginile au ajuns pe retelele de socializare. Meteorologii sustin ca totusi nu exista motive de panica.

Tornada uriasa in Calarasi

Tornada uriasa in Calarasi

„În zona Bărăganului, Drajna, a fost un mediu instabil care a permis dezvoltarea unei supercelule, a unui nor cu dezvoltare foarte mare pe verticală, iar în astfel de situații, de supercelulă, uneori la baza norului se generează și mișcare circulară care poate să ajungă și la nivelul solului și, prin urmare, să se transforme într-o tornadă.

Așadar, au fost condiții în această zonă să se producă așa ceva. Filmările coincid cu zona în care noi am observat pe radarul meteorologic că ar fi sputut să se întâmple așa ceva sau nu.

Nu avem o valoare clară pe radar, aceasta a fost exact între cele două radare de la București și de la Medgidia, putem spune că a avut viteză undeva mai sus nu jos, nu la nivelul nostru. S-au mai întîmplat, nu este o noutate și se întâmplă în zona României.

Se întâmplă doar că norocul nostru că în general nu s-au produs în zone populate și să producă foarte mari pagube decât Făcăieni, asta a fost după părerea mea cu traiectoria cea mai lungă și a durat cel mai mult.

Nu trebuie să ne panicăm pentru că sunt fenomene care se întâmplă, e ca și când ne-am panica de o grindină, de o aversă de ploaie mai puternică, sunt fenomene care se întâmplă în perioadă cu vreme instabilă, dar tornada nu este un fenomen care să se producă frecvent. Asta nu înseamnă că nu este periculoasă”, a declarat, pentru MEDIAFAX, meteorologul de serviciu din cadrul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

Publicat: 30 Apr. 2019, 19:07 VIDEO
Pe aceeași temă