Fenomen astronomic rar in timpul eclipsei Superluna sange de lup! Totul a putut fi observat din Romania! VIDEO

Publicat: 24 ian. 2019, 10:54 Autor: madalina m. News 3

Mai multe imagini rare au fost surprinse de pasionatii de astronomie din Romania.

In timpul eclipsei totale de Luna, ce a avut loc in noaptea de 20 spre 21 ianuarie 2019, a fost observat un fenomen astronomic rar. Mai exact, intr-un filmulet poate fi vazut cum un meteorit a lovit suprafata lunara!

Fenomen astronomic rar in timpul eclipsei Superluna sange de lup!

Imaginile rare au fost suprinse de o echipa de pasionati de astronomie romani, chiar in timpul eclipsei supranumita „Superluna sange de lup„. Despre aceste fenomen s-a spus ca ar prevesti sfarsitul lumii. Superluna sange de lup a fost un moment astronomic ce a durat aproximativ o ora, iar Luna s-a colorat intr-o puternica nuanta rosiatica, de unde si denumirea.

Pasionatii de astronomie au surprins un fenomen inedit si cat se poate de rar. Pe timpul eclipsei, un meteorit a lovit suprafata satelitului natural al Terrei. Aceasta eclipsa a fost vizibila si din America de Nord si de Sud, dar si in anumite parti ale Europei, alaturi de cateva regiuni din Asia.

Acest fenomen astronomic rar a inceput la ora 4:36, ora Romaniei, iar maximul s-a produs luni dimineata, la ora 7:12, cu aproape o ora inainte sa rasara Soarele. „Impactul sub forma unui flash pe imagini a fost inregistrat si de alti astronomi amatori de pe alte continente”, a fost mesajul romanilor care au suprins fenomenul natural rar.

Luna a iesit din umbra Pamantului si cu adevarat inedit a fost faptul ca acest lucru s-a intamplat in timp ce apunea. Din pricina norilor, eclipsa totala a putut fi vazuta in foarte putine locuri din Romania. Urmatoarea eclipsa vizibila in tara noastra va avea loc abia peste doi ani de zile, noteaza digi24.ro.

Denumirea de „Luna lupului” provine de la numele pe care anumite grupuri de amerindieni le-au dat eclipselor lunare, care au loc de-a lungul fiecarui an. Luna plina din ianuarie a fost numita Superluna sange de lup pentru ca in iernile crancene, cu zapada abundenta, haitele de lupi urlau flamande la luna, pe marginile satelor indienilor americani.

Publicat: 24 ian. 2019, 10:54 Autor: madalina m. News 3
Pe aceeași temă