Acces interzis pe insula Komodo! Ce se va intampla cu dragonii de Komodo VIDEO

Publicat: 09 Apr. 2019, 16:28 Life

Celebra pentru soparlele uriase care traiesc acolo, pe insula Komodo va fi restrictionat accesul pentru vizitatori.

Acces interzis pe insula Komodo, din Indonezia. Totul spre dezamagirea turistilor care planuiau ca in acest an sa faca cunostinta cu celebrii dragoni de Komodo. Autoritatile au anuntat aceasta decizie, cu cateva zile in urma.

S-ar parea ca o asemenea hotarare a venit dupa ce au inceput sa existe tot mai multe cazuri de trafic de dragoni de Komodo. Totodata, nu doar traficul de animale a dus la aceasta decizie, ci si numarul foarte mare de vizitatori.

Acces interzis pe insula Komodo!

Pe insula din Indonezia traiesc soparle de mari dimensiuni. Animalele sunt carnivore si arata intr-un mod inspaimantator, la o prima vedere. Asta a atras si un numar mare de persoane pe renumita insula, care isi doreau sa vada cu ochii lor minunatiile.

Acces interzis pe insula Komodo

A fost declarat acces interzis pe Insula Komodo. Autoritatile au luat in calcul sa inchida doar insula cu pricina, fara a fi afectate celelalte insule din zona. Mai mult, masura ar putea sa fie instaurata abia in anul 2020, cand va data unda verde de catre guvernul indonezian, noteaza agerpres.ro.

Si pe insulele din apropiere traiesc aceste soparle uriase. Sunt considerate cele mai mari din lume si pot sa cantareasca intre 70 si chiar 90 de kilograme! Dragonii de Komodo pot sa masoare 3 metri in lungime, la varsta maturitatii.

Ce se va intampla cu dragonii de Komodo VIDEO

In fiecare luna, insulele de renume din „Parcul National Komodo” sunt vizitate de aproape 10.000 de turisti. Soparlele masive pot fi observate acolo in habitatul lor natural, fenomenul fiind considerat o raritate. Cele mai ciudate animale de companie – Tu ai tine in casa asa ceva?

„Exista deja un turism masiv pe insula Komodo si este foarte deranjant. Atunci cand exista prea multi turisti in zonele sensibile, cum ar fi Parcul National Komodo, dragonii pot suferi”, a fost de parere Marius Ardu Jelamu, aflat la carma agentiei locale de turism.

In perioada in care va fi declarat acces interzis pe insula Komodo, specialistii vor incerca sa regenereze si plantele endemice. Dar si sa sporeasca numarul de cerbi si porci salbatici, care reprezinta prada dragonilor Komodo. Anul trecut, guvernatorul regiunii a starnit anumite controverse, dupa ce a crescut biletul de acces pe insula la suma de 500 de dolari! Inainte, acesta costa de 50 de ori mai putin.

Publicat: 09 Apr. 2019, 16:28 Life
Pe aceeași temă