Cele mai ciudate animale de companie – Tu ai tine in casa asa ceva?

Publicat: 07 Nov. 2017, 10:49 Life
Cele mai ciudate animale de companie – Tu ai tine in casa asa ceva?

Cele mai ciudate animale de companie – Nu toata lumea prefera pisicile si catelusii drept animale de companie, ci aleg ceva mult mai deosebit.

Cele mai ciudate animale de companie – Chiar si in Romania sunt multi oameni care detin diferite animale, unele chiar exotice, pe post de animale de companie. Fie pentru ca iubesc o anumita specie de animale care pot fi domesticite sau pentru ca pur si simplu vor sa socheze prin alegerile lor.

Cele mai ciudate animale de companie – Iguane

Cea mai populara specie dintre cele exotice este iguana, ca animal de companie. Se gasesc destul de usor la magazinele de specialitate. Desi pare un animal usor de intretinut, conditiile lor trebuie sa fie deosebite. In primul rand, o iguana poate creste pana la 2 metri lungime, deci va avea nevoie de mult spatiu si lumina. In plus, sunt printre cele mai putin adaptate reptile la captivitate. Acvariul in care sunt tinute trebuie sa semene cu mediul natural, fundul acvariului acoperit cu frunze de cedru si multe altele.

Cele mai ciudate animale de companie – Pestii piranha

Pestii piranha sunt renumiti ca fiind ucigasi pentru ca devoreaza animale mult mai mari ca ei. Ei le devoreaza in doar cateva secunde, desi masoara la maturitate doar 30-45cm. Pestii provin din Amazon si traiesc in bancuri. Ei sunt atrasi de miscarile din apa si de mirosul de sange.

Cele mai ciudate animale de companie – Tarantule

Tarantulele sunt si ele tot mai populare in randul celor care cauta animale de companie ciudate si exotice. O tarantula poate costa undeva intre 50 si 1000 de euro si se gaseste in petshop-urile specializate si in Romania.

Cele mai ciudate animale de companie – Maimutele Tamarin

Toata lumea iubeste maimutele pentru abilitatile lor de a relationa cu oamenii si gesturile foarte asemenatoare cu ale noastre. Gasesti destul de greu de cumparat o maimuta Tamarin si costa putin peste 1000 de euro. Aceste maimute sunt mai populare fata de alte rase pentru ca au dimensiuni mici si sunt cunoscute sub denumirea de maimute-veverita.

Cele mai ciudate animale de companie – Porcii vietnamezi pitici

Porctii vietnamezi pitici au devenit foarte populari in Marea Britanie ca animale de companie, la noi in tara exista putine exemplare. Pretul unuia ajunge pana la 1000 de euro, la maturitate porcul vietnamez cantareste pana la 30 kg, iar la nastere chiar si sub 250 de grame.

Publicat: 07 Nov. 2017, 10:49 Life
Tags:
Pe aceeași temă