Asa arata cea mai mare albina din lume! Specia uriasa nu a mai fost observata de 40 de ani! VIDEO

Publicat: 24 Feb. 2019, 18:00 Life

Insecta uriasa a fost descoperita si fotografiata recent de o echipa de specialisti. Cercetatorii au publicat si cateva imagini cu albina.

Cea mai mare albina din lume a fost descoperita in Indonezia! Oamenii de stiinta au anuntat in urma cu cateva zile ca au gasit cateva exemplare ale acestei specii gigantice. Imaginile facute publice in mediul online sunt unele fantastice!

Denumirea populara a insectei este „albina gigant a lui Wallace” si exemplarele au fost depistate in insulele North Moluccas, in Indonezia. Specia se numeste „Megachile Pluto” si studiile au inceput inca din luna ianuarie a acestui an. Cea mai mare albina din lume nu a mai fost observata in ultimele patru decenii.

Insecta de dimensiuni considerabile a fost redescoperita, dupa ce din anul 1981 se credea ca nu mai exista pe Terra. Cercetatorii au facut publice atat fotografii, cat si filmulete cu un stup, dar si cu regina acestuia.

Asa arata cea mai mare albina din lume

„Pe fondul declinului global dovedit al diversitatilor insectelor, este minunat sa descoperim ca aceasta specie emblematica inca mai rezista!”, a fost de parere Simon Robson. Acesta este unul dintre membrii echipei de cercetare, dar si profesor la Universitatea din Sydney.

Oamenii de stiinta considera acum ca au facut o descoperire cat se poate de impresionanta, in ceea ce priveste speciile de insecte. Cea mai mare albina din lume reprezinta o raritate si specia ar putea trai si in alte paduri din acea regiune indoneziana, mai afirma cercetatorii.

Se deosebeste de specia regasita, in special in Europa, cu mult. Culoarea acesteia o face sa semene mai mult cu un gandac, albina de dimensiuni uriase fiind neagra. Totodata, picioarele si antenele sunt mult mai mari fata de cele ale albinei de miere.

Mai mult decat atat, femelele pot ajunge pana la o lungime de 3,8 centimetri, iar aripile lor masoara si peste 6 centimetri. Masculii pot creste doar pana la 2,3 centimetri. „A fost absolut uimitor sa vedem acest buldog zburator al insectelor, despre care nu stiam sigur daca mai exista”, a afirmat si fotograful Clay Bolt.

(sursa: bbc.com)

Publicat: 24 Feb. 2019, 18:00 Life
Pe aceeași temă