Un nou organ in corp, descoperit de oamenii de stiinta! Unde anume e localizat, in organism

Publicat: 06 aug. 2019, 18:44 Autor: madalina m. Life
Un nou organ in corp, descoperit de oamenii de stiinta! Unde anume e localizat, in organism

Corpul uman este plin de mistere pe care nici cei mai priceputi oameni de stiinta nu le pot rezolva si mereu se descopera lucruri noi despre acesta.

A fost descoperit un nou organ in corp! Probabil ai impresia ca iti cunosti anatomia, insa nici cei mai inteligenti dintre noi nu stiu cum functioneaza absolut fiecare regiune de la nivelul corpului omenesc.

Acest lucru se vede si in descoperirile pe care oamenii de stiinta le fac constant despre acesta. Cel mai nou dintre ele suna incredibil – un nou organ in corp!

Un nou organ in corp!

Un nou organ in corp, descoperit de oamenii de stiinta

Cea mai noua descoperire a unor experti pare una destul de dificil de crezut, avand in vedere ca anatomia umana parea sa fie un domeniu stapanit aproape in totalitate. Obiceiul care previne atacul de cord

Cercetatorii cred ca au descoperit un nou organ in corpul uman, unul de a carui existenta nu se stia pana in momentul de fata. Nu va imaginati un al treilea plaman sau un ficat in plus, ci un organ diferit, situat la nivelul pielii.

Expertii au numit acest organ drept complexul glio-neural nociceptiv si este alcatuit din celule gliale, care au rolul de sustinere a celulelor nervoase. In cazul acestui organ, celulele gliale formeaza o retea complexa intre straturile pielii.

La ce ajuta noul organ?

In esenta, acesta ar fi un organ senzorial, ceea ce inseamna ca receptioneaza diferiti excitanti din mediul inconjurator si-l transforma intr-un impuls nervos. Vitamina D in exces e periculoasa!

Potrivit cercetatorilor, acesta joaca un rol cheie in ceea ce priveste perceptia durerii la nivelul pielii. Pana acum, se credea ca durerea incepea la nivelul nervilor pielii. Oamenii de stiinta sustineau ca celulele numite fibre nociceptive din corpul uman erau raspunzatoare pentru sentimentul durerii.

Initial, echipa de cercetatori a descoperit noul organ la soareci si subliniaza faptul ca nu au demonstrat ca acesta exista si in corpul uman. Totusi, acestia sustin ca sansele sunt foarte mari. Daca acest lucru se adevereste, organul ar putea contribui la o mai buna intelegere a felului in care durerea incepe si cum poate fi suportata de corpul uman.

sursa: playtech.ro

Publicat: 06 aug. 2019, 18:44 Autor: madalina m. Life
Pe aceeași temă