Obiceiul care previne atacul de cord! E neasteptat, dar foarte important pentru organism

Publicat: 01 Apr. 2019, 13:01 Life

Sunt foarte multe obiceiuri prin care atacul de cord poate fi prevenit. Desi e una surprinzatoare, metoda de fata nu costa niciun ban si poate fi aplicata zilnic!

De cele mai multe ori, o buna sanatate poate fi mentinuta si datorita activitatilor zilnice, nu doar prin cele alimentare. Daca esti predispus la astfel de probleme, obiceiul care previne atacul de cord e un aliat de incredere.

Cel putin asta sustin oamenii de stiinta, care au descoperit ca prin odihna corespunzatoare putem sa prevenim problemele de la nivelul inimii. Se intampla ca somnul din timpul noptii sa nu fie suficient pentru a ne incarca bateriile. Asa ca, uneori, daca ne permite timpul, trebuie sa introducem macar o ora de somn pe timp de zi, in rutina generala.

Nu foarte multe persoane se bucura de o astfel de libertate, pentru ca de multe ori se intampla sa fim la locul de munca sau sa avem alte responsabilitati. Insa, daca e cu putinta, specialistii recomanda somnul de pranz, pentru ca previne atacul de cord. Pentru unii poate sa para un moft, dar cel putin o ora de somn aduce mari beneficii asupra sanatatii noastre.

Obiceiul care previne atacul de cordObiceiul care previne atacul de cord

Asta deoarece obiceiul pe care multi il evita, mai ales din perioada copilariei, pare sa devina o necesitate cand ajungem la maturitate. Asa vom putea reduce tensiunea arteriala mult mai usor, fara pastile sau tratamente de specialitate, sustin specialistii. Alimente care elimina calciul din organism

Este suficienta o ora de somn, in mijlocul zilei, pentru ca previne atacul de cord. Cei care au descoperit legatura importanta au fost medicii de la Spitalul General Asklepieion, din Voula, in Grecia. Acestia au monitorizat, in cadrul unui experiment, starea de sanatate pentru 212 persone.

Acestea aveau in medie o tensiune arteriala considerata nesanatoasa, de 130 mm / HG. In urma altor cercetari s-a mai observat ca dintre acesti oameni, cei care obisnuiau sa doamna in fiecare zi la pranz, cate o ora, isi scadeau in mod natural tensiunea arteriala cu 5 mm / HG.

Chiar si o scadere cu 2 astfel de procente ajuta la reducerea riscului de boli cardiovasculare cu peste 10%, sustin expertii. Totodata, efectul monitorizat a mai fost similar cu cel al administrarii pastilelor cu specific. Sau a fost comparat chiar cu cel al eliminarii de sare si alcool din dieta zilnica, noteaza csid.ro.

Publicat: 01 Apr. 2019, 13:01 Life
Pe aceeași temă