Alimente care elimina calciul din organism. Le consumi zilnic si faci RAU!

Publicat: 04 mart. 2019, 18:17 Autor: D. C. Retete & Diete
Alimente care elimina calciul din organism. Le consumi zilnic si faci RAU!

Doza zilnică de calciu (800-1.200 mg) asigură nu doar buna funcționare a organismului, ci ajută și la menținerea greutății și îmbunătățeste starea de sănătate.

Alimente care elimina calciul din organism. Calciul, mineral esenţial pentru buna funcţionare a corpului, furnizează energie pentru inimă, muşchi, nervi şi sânge. Când această substanţă lipseşte din corp, organismul are de suferit. Palpitațiile, leșinul, insomniile sau pierderile minore de memorie sunt câteva dintre semnalele pe care corpul ți le transmite pentru a te avertiza că nu are suficient calciu.

Laptele și brânzeturile degresate, iaurtul cu conținut scăzut de grăsimi, ouăle, soia, peștele de apă sărată (sardine, ton) sau somonul, susanul, alunele, nucile, migdalele, semințele de floarea soarelui, fasolea uscată, conopidă, broccoli și țelină sunt bogate în calciu. Top 5 alimente bogate in calciu. Planul ideal pentru oase sanatoase e aici!

Alimente care elimina calciul din organism

Alimente care elimina calciul din organism. Le consumi zilnic si faci RAU!
Alimente care elimina calciul din organism. Le consumi zilnic si faci RAU!

Pe de altă parte, există câteva alimente care „fură” calciul din organism, pe care ar trebui să le consumi cumpătat. Iată care sunt acestea:

SAREA elimina calciu din organism

Consumul excesiv de sare poate duce la creșterea tensiunii arteriale și la boli cardiovasculare. Mai mult, consumul mare de sare poate favoriza excreţia renală a calciului. Prin acest lucru, creşte şi riscul de apariţie a osteoporozei. Cu toate acestea, studiile arată că românii o utilizează în cantități mari pentru asezonarea alimentelor. Iată câteva ponturi pentru a reduce utilizarea sării în alimentație. Iată cu ce o poți înlocui.

CARNEA elimina calciu din organism

Atenţie sporită necesită şi consumul de carne, fiindcă aceasta conţine aminoacizi care, atunci când depăşim un aport de 100 g pe zi, se transformă în acid uric. Acesta se elimină din organism împreună cu calciul.

CAFEAUA elimina calciu din organism

Consumul de cafea a fost asociat cu un risc crescut de fracturi în unele studii observaționale. La fiecare ceașcă de cafea pierdem până la 6 miligrame de calciu, iar dacă o bem zilnic riscăm mai mult decât cei care nu beau cafea să facem osteoporoză. Pe de altă parte, efectul poate fi combătut prin consumul de alimente care conțin calciu.

Afla continuarea pe clickpentrufemei.ro!

Publicat: 04 mart. 2019, 18:17 Autor: D. C. Retete & Diete
Pe aceeași temă