Top 5 alimente bogate in calciu. Planul ideal pentru oase sanatoase

Publicat: 24 Jul. 2017, 20:06 Retete & Diete
Top 5 alimente bogate in calciu. Planul ideal pentru oase sanatoase

Top 5 alimente bogate in calciu

Top 5 alimente bogate in calciu. Adulţii trebuie să aibă o alimentaţie bogată în calciul, iar la nevoie trebuie luate suplimente. Pe lângă consumul de calciu, exerciţiile fizice pentru întărirea oaselor sunt foarte necesare. După vârsta de 50 de ani este recomadat cel puţin un test de densitate osoasă, o dată la doi ani.

Top 5 alimente bogate in calciu

Top 5 alimente bogate in calciu1. Iaurtul are o mare cantitate de calciu, mai ales în variantele simple, naturale, fără grăsimi.

2. Brânza, în funcţie de sortimentele care vă plac, puteţi alege între variante mai grase (puţin sănătoase) şi mai slabe (mai sănătoase), însă toate conţin o cantitate considerabilă de calciu.

3. Somonul este nu doar o sursă excelentă de grăsimi sănătoase, însă este bogat şi în cacliu şi vitamina D, aceasta din urmă ajutând organismul să absoarbă mai bine calciul.

Top 5 alimente bogate in calciu4. Sardinele sunt cea mai ieftină şi mai sănătoasă sursă de proteine. Sunt bogate în cacliu, 120 de grame de sardine conţin 440 miligrame de calciu, adică de două ori mai mult decât conţin 200 mililitri de lapte.

5. Spanacul conţine mult calciu, o ceaşcă, de exemplu, conţine 240 de miligrame de calciu. Atenţie, organismul absoarbe o cantitate mică de calciu din spanac pentru că acesta mai conţine şi acid oxalic care restricţionează absorbţia nutrienţilor.

Citeste si: „Top 5 alimente care “ard” grasimi si te scapa de celulita”

Publicat: 24 Jul. 2017, 20:06 Retete & Diete
Pe aceeași temă