Caz extrem. O femeie a născut în timp ce a făcut infarct

Publicat: 01 May. 2021, 09:31 Arhiva

Un caz extrem a avut loc în Italia, în Bari. O femeie a adus pe lume un copil în timp ce avea infarct. Femeia se afla în ultima săptămână de sarcină, iar medicii au rămas șocați de situația acesteia.

Cazul din Italia care a șocat pe toată lumea: o femeie a născut în timp ce avea infarct, cu o săptămână înainte de termen. Medicii au băgat-o imediat în sala de spital pentru a-i face cezariană. Doctorii susțin că femeia a avut blocată o arteră coronară, zicând că este ”o afecțiune extrem de rară care poate apărea în timpul sarcinii, mai ales în prezența altor boli”. Medicilor le-au luat doar 15 minute să decidă tot ce vor face, iar bebelușul a venit pe lume în laboratorul de hemodinamică al secţiei de cardiologie. După ce a adus bebelușul pe lume, femeia a fost tratată și monitorizată.

„Procedura normală ar fi impus executarea unei angioplastii coronariene imediate cu plasarea de stenturi şi utilizarea de doze mari de medicamente. Dar pentru femeia cu o sarcină atât de avansată o astfel de terapie puternică ar fi însemnat un risc serios de hemoragie în timpul naşterii”, a declarat cardiologul şef al spitalului, Carlo D’Agostino, conform „La Repubblica”, citează alephnews.ro.

Un tată a refuzat să semneze certificatul de naștere al bebelușului său, după ce mama lui i-a pus numele fostului

Tatăl bebelușului și-a întâlnit jumătatea, după ce a ieșit dintr-o relație de opt ani. Însă, spune bărbatul, tânăra alături de care a devenit tătic nu „a trecut” peste despărțire cu adevărat. Dar după patru ani împreună, temerile i-au fost ușurate – mai ales când fostul iubit al tinerei s-a mutat înapoi în orașul lor natal, acolo unde s-au și întâlnit. Cuplul și-a întâmpinat recent primul copil și au convenit asupra unui nume cu care amândoi erau mulțumiți.

Dar când a mers să semneze certificatul de naștere, tatăl și-a dat seama că nu era numele pe care l-au convenit. Mama copilului a scris în certificat ambele nume ale fostului iubit. Și ori de câte ori încerca să o confrunte în legătură cu asta, ea susținea că a fost un „lucru impulsiv” și că este prea ”obosită” să vorbească despre asta, arată The Sun.

”Îmi tot ”aruncă” scuze de câteva zile, așa că, în cele din urmă, i-am spus, calm, că nu semnez certificatul de naștere până nu schimbăm numele înapoi, așa cum am convenit de la bun început. Acum refuză să vorbească cu mine până când semnez certificatul și sunt de acord cu numele”, a scris el pe Reddit.

Acum, însă, se întreabă dacă copilul este al lui: ”Acum sunt afectat și mă întreb dacă ar trebui să fac un test de paternitate sau dacă ea este încă îndrăgostită de el”.

Sursă foto: Pixabay

Publicat: 01 May. 2021, 09:31 Arhiva
Pe aceeași temă