Cumplit! O româncă a murit într-un spital din Marea Britanie, după ce a făcut o operație de cezariană

Publicat: 07 Jan. 2020, 09:16 News

O situație cumplită a avut loc într-un spital din Marea Britanie: o româncă a murit, după o operație de cezariană.

O situație groaznică a avut loc în Marea Britanie, într-un spital. O româncă a născut prin cezariană la un spital din Essex. Însă, în urma unei hemoragii puternice, din păcate tânăra a murit după câteva ore.

Potrivit The Guardian, doctorii nu i-au administrat sângele necesar și nici coagulante, chiar dacă le aveau la dispoziție.

Gabriela Pintilie, în vârstă de 36 de ani, urma să nască al doilea copil prin cezariană pe 28 februarie 2019, însă a ajuns la maternitatea spitalului universitar Basildon din Essex cu trei zile mai devreme, după ce i s-a rupt apa.

În data de 26 februarie 2019, ea a născut o fetiță sănătoasă. Însă, în preajma orei 5, femeia s-a stins din viață. Femeia pierduse 600 ml de sânge, iar jumătate de oră mai târziu a mai pierdut doi litri. Nu i-au fost administrate coagulante.

„Personalul medical cheie n-a ştiut că spitalul dispunea de coagulante. Gabriela n-a primit toată cantitatea de sânge de care avea nevoie şi nici un fel de coagulante”, a spus expertul în instanţă.

Totodată, Gabriela nu a primit îngrijire corespunzătoare nici înainte de cezariană.

„Familia e devastată de pierderea suferită şi vrea să ştie ce s-a întâmplat: de ce a murit într-un loc unde trebuia să fie în siguranţă după ce dăduse naştere fetiţei sale”, a spus Stephanie Prior, directorul firmei de avocatură.

Sursă foto: Adevărul

Publicat: 07 Jan. 2020, 09:16 News
Pe aceeași temă