Nume de baieti din Biblie. Asa cum numele ne influenteaza existenta, mai tare lucrurile se schimba daca ai un nume biblic

Publicat: 30 sept. 2018, 15:29 Autor: D. C. Parenting

Conteaza intr-o masura remarcabila ce nume purtam pentru ca numele pot exercita o anume influenta asupra vietii unui om.

Cele mai frumoase nume de baieti din Biblie

Nume cu litera „A”
Aron
Abel
Achim
Azel

Nume cu litera „B”
Benjamin

Nume cu litera „C”
Cezar
Ciprian
Cyrus
Cristian

Nume cu litera „D”
Dan
Darius
David

Nume cu litera „E”
Eden
Eran
Ethan
Eder

Nume cu litera „F’
Felix

Nume cu litera „G”
Gabriel
Gamaliel

Nume cu litera „H”
Heli
Hanan

Nume cu litera „I”
Ion
Isaac
Israel

Nume cu litera „J”
Jeseph
Jonah
Jordan
Josias

Nume cu litera „K”
Kenan
Keziah

Nume cu litera „L”
Levi
Lois
Luke

Nume cu litera „M”
Marcus
Matthias
Mihai
Moise

Nume cu litera „N”
Nathan
Noa
Noah

Nume cu litera „O”
Obed
Omar
Ovidiu

Nume cu litera „P”
Paul
Petru

Nume cu litera „R”
Rafael

Nume cu litera „S”
Samuel
Saul
Solomon
Simon

Nume cu litera „T”
Tobias
Thomas
Titus

Nume cu litera „U”
Uriel

Top nume de baieti 2018

In topul numelor preferate de baieti au ramas in continuare numele simple: Gabriel ,Stefan, Mihai, Alexandru sau Matei.

Iar, deseori, parintii aleg pe langa un nume simplu si unul rezonant precum: Sebastian, Eduard, Emilian, Iustin, Cezar, Damian, Octavian sau Horia.

Si, cat despre numele sfintilor pe care parintii ii aleg pentru copii lor ca sa-i calauzeasca in viata sunt: Andrei, Mihai, Ion, Ionut, Gabriel, Alexandru, Petru, Pavel, Matei, Bartolomeu, Toma sau Luca.

Importanta numelui

„Nomen est omen”, spuneau romanii: „numele inseamna destin”. Era expresia convingerii foarte larg raspandite ca numele fiecarui om are o mare insemnatate in viata acestuia, influentand felul in care i se va desfasura existenta. De aceea, vechi credinte romanesti cereau ca, atunci cand copilasul era foarte bolnav, iar cei din jur se temeau ca ar putea muri, sa-i fie schimbat numele, in ideea ca astfel boala nu-l va mai gasi ori nu-l va mai recunoaste.

Multe alte culturi dadeau importanta numelui ca fiind determinant pentru destinul fiintei umane care-l poarta, iar acest fel de a gandi preveleaza si azi in multe populatii ale lumii.

Dar, indiferent de credintele magico-religioase, numele pot exercita o anume influenta asupra vietii unui individ uman. O arata si studiile recente din domeniul psihologiei si al sociologiei, centrate pe corelatiile dintre nume, pe de o parte, si comportamentul unui individ, felul in care este privit de cei din jur si modul in care i se desfasoara viata in general, pe de alta parte.

Rezultand din cele de mai sus, conteaza intr-o masura remarcabila numele, iar cu asta sunt de acord si autorii unui articol publicat in The Week. Desi nu ni le alegem noi insine, numele sunt un fel de „etichete” ce pot da informatii despre clasa sociala din care facem parte, nivelul de educatie si origine etnica-ale noastre noi, cel putin ale parintilor nostri.

Sursa: baby.unica.ro

Publicat: 30 sept. 2018, 15:29 Autor: D. C. Parenting
Pe aceeași temă