Imagini tulburatoare filmate azi pe Transfagarasan! Turistii cu copii mici hraneau de langa masini, ursii salbatici! „Daca o va musca, o sa apara la stiri ca ursul e de vina!” VIDEO

Publicat: 25 Jun. 2019, 23:46 News 3

Imaginile din fericire nu au un final tragic, dar cu siguranta este interzisa prin lege hranirea animalelor salbatice si nimeni nu trebuie sa se apropie atat de mult de un urs salbatic.

Turistii cu copii mici hraneau de langa masini ursii salbatici! Un barbat a filmat astazi pe Transfagarasan cateva scene ingrijoratoare cu mai multi turisti care hraneau ursii salbatici. Imaginile postate pe Facebook de „Cezar Outdoors” au fost vazute deja de aproape 300.000 de oameni si toti sunt contrariati de gestul turistilor care hraneau ursii salbatici.

In imagini se poate vedea clar cum doi ursi, de talie medie, vin pana aproape de strada iar masinile sunt oprite. Toata lumea este coborata din autoturisme, inclusiv un copil, si arunca hrana ursilor. Ceea ce nu pare nimeni sa constientizeze le reaminteste un sofer care tocmai trecea prin zona, spunandu-le ca daca se va intampla ceva rau, cu siguranta autoritatile vor considera ca animalele vor fi de vina, nu oamenii si comportamentul lor iresponsabil.

Turistii cu copii mici hraneau de langa masini ursii salbatici

Cei doi ursi pareau obisnuiti cu oamenii iar asta i-a incurajat pe turisti sa coboare din masina, dar asta nu inseamna ca animalele nu i-ar fi putut ataca oricand. Turistii au prins atat de mult curaj incat unii dintre ei s-au apropiat la mai putin de 1 metru de ursi si chiar si-au facut selfie-uri cu ei.

Distractia le-a fost stricata de soferul care a oprit langa ei si le-a zis: „Auziti? Stiti ca sunt periculosi? Nu va apropiati tare, nu? Dar daca va musca stiti ca dupa aia o sa apara la stiri ca ursu e de vina, dar dumneavoastra ca v-ati apropiat de el asa nu sunteti de vina, nu?”

Filmarea are mii de comentarii pe Facebook si se pare ca parerile sunt impartite. Multi dintre oameni considera ca vinovati sunt turistii care ii ademenesc pe ursi si le dau mancare, dar si mai multi sunt cei care inteleg exact motivul pentru care ursii coboara atat de mult din padurea lor, pentru ca in ultimii ani au avut loc defrisari masive iar habitatul lor s-a redus considerabil.

Publicat: 25 Jun. 2019, 23:46 News 3
Pe aceeași temă