Se anuleaza editia din acest an a Eurovisionului? Ce spun reprezentantii oficiali

Publicat: 27 Mar. 2019, 12:51 Vedete
Se anuleaza editia din acest an a Eurovisionului? Ce spun reprezentantii oficiali

Concursul international de muzica Eurovision 2019, programat la Tel Aviv, ar putea fi anulat.

Editia de anul acesta ar trebui sa se desfasoare intre 14 si 18 mai, insa din cauza atacurilor cu rachete si a problemelor legate de securitate sunt sanse mari ca sa se anuleze, potrivit The Jerusalem Port, citat de agentia ARMENPRESS.

Tinand cont ca in cadrul cocnursului Eurovision vor fi prezenti foarte multi oameni, este un mare risc pentru ca n-ar fi exclus un atac direct, iar asta ar fi catastrofal.

Se anuleaza editia din acest an a Eurovisionului?

Se anuleaza editia din acest an a Eurovisionului

Reprezentantii sunt si mai ingrijorati pentru ca luni o racheta lansata din Gaza a reusit sa loveasca o casa in moshavul Moshmeret din centrul Israelului. In urma atacului au fost raniti sapte oameni, printre care si copii. Ucraina s-a retras din concurs. Ce s-a intamplat?

Inainte de acets atat, a mai fost unul, cu doar o saptamana inainte, care a vizat tot centrul Israelului. Astfel ca decizia de continuare sau nu a concursului urmeaza sa fie luata in scurt timp. Ester Peony ne va reprezenta la Tel Aviv.

„Siguranţa şi securitatea sunt întotdeauna de o importanţă capitală pentru EBU. Continuăm să lucrăm împreună cu KAN (canalul public israelian – n.r.) şi autorităţile israeliene corespunzătoare pentru a garanta siguranţa celor care se pregătesc şi care vor participa la concursul Eurovision din luna mai.

Vom continua să monitorizăm îndeaproape situaţia actuală din Israel”, se arata in comunicatul transmis pe mail, potrivit antena3.ro.

Publicat: 27 Mar. 2019, 12:51 Vedete
Pe aceeași temă