Eurovision 2021 începe! România intră, cu numărul 13, în prima semifinală

Publicat: 18 May. 2021, 10:57 News
Eurovision 2021 începe! România intră, cu numărul 13, în prima semifinală

Eurovision 2021 începe! Cea de-a 65-a ediţie a concursului Eurovision Song Contest începe în această seară, în Olanda, la Rotterdam, într-un format restrâns.

Delegaţiile naţionale participante la eveniment sunt supuse unor reguli sanitare stricte. Separarea strictă a publicului şi obligativitatea testării anti-COVID-19 înainte cu 48 de ore, sunt doar câteva reguli. Sala de spectacole va găzdui 3.500 de spectatori la finala de sâmbătă. Cele două semifinale de marţi, 18 mai, şi de joi, 20 mai, şi la repetiţiile generale vor avea același număr de spectactori. Această cifră reprezintă doar 20% la sută din capacitatea sa totală, scrie Agerpres.

Pe scena concursului vor urca reprezentanţii celor 39 de ţări participante. Publicul va trebui să facă dovada unui rezultat negativ la testul pentru depistarea noului coronavirus pentru a participa.

Reprezentanta României, Roxen, cu piesa “Amnesia”, va fi cel de-al 13-lea artist care va urca pe scena de la Rotterdam, în prima semifinală a evenimentului.

“Pentru mine, ultimul an a fost unul plin, din toate punctele de vedere, cu momente bune şi mai puţin bune, însă ceea ce contează este că am avut câteva proiecte care m-au bucurat nespus. Piesa ‘Amnesia’ este una extrem de personală, cuprinde toate aceste sentimente pe care le-am trăit în ultima perioadă şi le dă voce. O simt aproape de mine, mă reprezintă, iar sufletul meu şi trăirile mele se regăsesc în ea”, a declarat Roxen, după alegerea melodiei, potrivit unui comunicat al TVR.

Roxen reprezintă România. “Amnesia”, piesa cu care va concura

Alături de reprezentanta României, în prima semifinală Eurovision 2021 vor concura reprezentaţii Lituaniei, Sloveniei, Rusiei, Suediei, Australiei, Macedoniei de Nord, Irlandei, Cipru, Norvegiei, Croaţiei, Belgiei, Israel, Azerbaidjan, Ucrainei şi Maltei. În finala care va avea loc pe 22 mai se vor califica zece concurenţi.

Alţi zece artişti se vor califica din a doua semifinală. Celor 20 de finalişti urmând să li se alăture, în finală, reprezentanţii ţării gazdă şi ai Big Five – Franţa, Germania, Italia, Spania şi Marea Britanie.

Fiind desemnată reprezentantă a României la ediţia din 2020 a competiţiei Eurovision, Roxen a lansat cinci piese pentru selecţia naţională. Piesa “Alcohol You” a fost desemnată câştigătoare. Din cauza pandemiei COVID-19, competiţia Eurovision din 2020 a fost anulată. Însă Roxen rămâne reprezentata României pentru ediţia din 2021 de la Rotterdam cu o nouă piesă: “Amnesia”.

Eurovision Song Contest 2021 va avea loc la Rotterdam, sub sloganul “Open Up”. Semifinalele au loc pe 18 şi 20 mai şi finala pe 22 mai. La ediţia cu numărul 65 a concursului participă – alături de România – alte 39 de ţări.

Atât semifinalele, cât şi finala internaţională a ESC 2021 vor fi transmise live pe TVR.

Sursa foto: Eurovision.tvr.ro

Publicat: 18 May. 2021, 10:57 News
Pe aceeași temă