EXCLUSIV | Mihai Trăistariu se vede cu o avere de 5 milioane de euro la bătrânețe: „Când nu o să mai pot, la criogenare cu mine!”

Publicat: 19 mart. 2024, 22:00 Autor: Dora Bazavan Vedete

Mihai Trăistariu își trăiește viața la maxim! Artistul ne-a povestit exclusiv pentru Ciao.ro că în momentul de față averea lui se ridică la un milion de euro, că nu a renunțat la criogenare și și-a pus toate rudele și apropiații în temă! Cât despre ce se întâmplă la Eurovision și părerea lui cu privire la reprezentanta Ucrainei în acest concurs, Mihai Trăistariu a fost sincer, ca de obicei, și și-a spus părerea!

Ce te deranjează mai mult la reprezentanta Ucrainei la Eurovision? Pampersul, suzeta sau melodia?

Nu am nimic împotriva ei! Eurovisionul a devenit deja un concurs controversat, bazat pe  lucruri șocante, apariții șocante! Aproape că nu mai merge cu cântatul și atât. Trebuie să vii cu ceva extravagant! În principiu eu sunt și pledez pentru voce, deci nu mă atrage ideea dar nu sunt împotrivă. Nu agreez musai comportamentele astea excentrice pe scena Eurovision care totuși e un concurs de creație, el așa s-a lansat acum 50 și ceva de ani, un concurs de creație, cum a fost Sanremo, cum a fost Festivalul de la Mamaia. El trebuie să aibă în principal melodii,  asta înseamnă creație!

Mihai Trăistariu se vede cu o avere de 5 milioane de euro la bătrânețe

Dar, astăzi, creație nu mai înseamnă doar piese, astăzi creație înseamnă un pachet întreg și asta promovează Eurovisionul! Numai vii doar cu o piesă, vii cu o apariție, apariție extravagantă care să ia ochii și să „culeagă” voturi! În anul meu, 2006, a câștigat Lordi din Finlanda, niște monștrii rockeri care au venit cu niște flăcări pe scenă și au câștigat marele concurs, neavând nu știu ce piesă sau voce! Și sunt atâtea apariții! Chiar și anul trecut Finlanda a luat locul 2 cu un măscărici cu niște  aripioare de rățușcă, acum câțiva ani, Israelul a câștigat marele concurs cu Netta Barzilai care făcea ca o găină, că așa i-a rămas și porecla, era tot așa, grăsuță,  deci se poate. Iar fata asta care e rapperiță și am înțeles că este educatoare la bază e doar  o rapperiță curajoasă, care vede că e grăsuță, clar nu se bazează pe fizic și atunci, dimpotrivă, vrea să  dovedească că nu îi pasă. Sau poate îi pasă dar ea vrea să pozeze așa! Și a venit cu suzeta, cu pampersul și cu lăpticul, ca să tragă atenția și iată câtă vâlvă poate să facă!

Deci e o strategie de marketing? Este! Pentru că așa se face astăzi! Uită-te la Erika Isac care a venit cu  Macarena, goală toată, dezbrăcată și cu cuvinte obscene… Așa prinde astăzi muzica! Sunt total de acord cu ce face! Nu sunt un fan al unor astfel de apariții pentru că eu sunt cu vocea și iubesc vocea la Euriovision, ca dovadă că eu am share-uit acum o săptămână piesă  Moldovei, cântată de Natalia Barbu, care are o voce incredibilă, cred că una din cele mai bune voci din Moldova! Eu sunt  și merg cu vocea înainte dar sunt convins că Ucraina care e și în situația actuală, plus  apariția asta, poate să aibă iarăși un top 3, dacă nu câștigă din nou!

Mihai Trăistariu se vede cu o avere de 5 milioane de euro la bătrânețe

A câștigat acum 2 ani pe război, acum fiind și situația cu războiul și cu mila  și cu fata asta care deja e  comentată pe toate canalele din lume, iată ce înseamnă să vii cu ceva  șoc. Astăzi, la câtă concurență e, nu mai poți face față concurenței decât venind cu apariții șoc așa că până la urmă, bravo ei!

Ai anunțat că te-ai apucat să compui deja 10 piese pentru Eurovision 2025 dar nu pentru România! Pentru ce țară te bate gândul să concurezi anul viitor?

M-am apucat chiar de ieri să compun pentru că mi-a venit o idee trăsnet, să nu mă mai bazez pe compozitori pentru că ei îmi trimit piese din sertar care nu sunt potrivite glasului meu. Eu trebuie să îmi compun eu. Eu de multe ori mi-am compus, am 137 de melodii înregistrate la Uniunea Compozitorilor. Știu să îmi compun perfect! Chiar și refrenul „Tornero” este compus de mine, piesa este făcută de Eduard Cârcotă dar refrenul e modificat de mine,  am adăugat și la „Cat de frumoasă ești”, eu contribui la toate piesele. În ultimii ani mi-am compus linii melodice cap-coadă și versuri, deci o să fac așa.

O să îmi compun 10 piese și o să fac un vot general, după 1 octombrie, o să pun pe Facebook și o să fac un sondaj care piesă e mai potrivită. Din cele 10 o iau pe cea aleasă, o reorchestrez și o fac să sune internațional! Dar în primul rând, piesa trebuie să fie construită ca lumea, să aibă baza. Până în toamnă vreau să-mi fac 10 melodii. Aștept și propuneri de la alții dacă eu nu nimeresc. Ei își scot piese din sertar refuzate de x, y și mi-o dau mie, nu merge așa! Vreau să fie o piesă pentru glasul meu și o să mi le fac eu pe toate ca să fie super, important e să se potrivească!

Mihai Trăistariu se vede cu o avere de 5 milioane de euro la bătrânețe

Vine noul hit Mihai Trăistariu? Lucrezi la ceva similar cu “Tornero”?

Deocamdată lucrez la un album de petrecere, am 6 piese gata, hore, sârbe, mă cheamă lumea la petreceri, chiar am un concert la Hanul Ancuței, în Moldova, unde cânt piese de pahar, de petrecere. Sunt și la Piatra Neamț, apoi la Tulgheș – Harghita, am 3 concerte, toate pe petrecere. M-am dat pe stilul ăsta! Eu cânt „Tonero” dar lumea vrea de petrecere, hore, sârbe și atunci am un album întreg! Mai lucrez  4 piese de petrecere și probabil anul acesta îmi lansez albumul, chiar așa se va chema – Mihai Trăistariu, de petrecere, pentru că lumea vrea să danseze, am deja nunți, am petreceri, botezuri, evenimente private și se cere așa ceva.

Ai spus într-o emisiune că nu vrei să te trezești sărac! La ce sumă se ridică acum averea lui Mihai Trăistariu?

La ora asta am o școală de muzică, făcută cu împrumut bancar, valorează 350.000 de euro clădirea, are 15 săli și am  7 apartamente pe care le închiriez turiștilor,  și un apartament al meu, la mare, care fac vreo 600-700.000 de euro. Și am o mașină. Eu dacă mi-aș vinde tot ce aș face un milion de euro, dar nu vând pentru că mă interesează să îmi asigur bătrânețea, toate astea produc bani! Acum sunt bine și câștig bine!

Mihai Trăistariu se vede cu o avere de 5 milioane de euro la bătrânețe

Te-ai gândit serios să îngropi banii și aurul în pământ?

Eu nu glumesc când spun că vreau să mă criogenez pentru că nu îmi place ideea de final, nimănui  nu îi place, de fapt, și atunci am găsit eu această soluție! Sunt vreo 60  de personalități deja criogenate în lume, în Anglia, în America și în Rusia. Sunt 3  centre de criogenare, sunt oameni curajoși care erau  bolnavi de cancer pe la 40-50 de ani și au gândit așa, „decât să mor, să mă mănânce viermii în pământ, mai bine mă criogenez, mă bag în gheață, acolo, în azot, la -276 de grade, zero absolut, stau acolo, măcar nu putrezesc și dacă peste 100 de ani  va fi inventată o tehnologie în care oamnenii să fie dezghetați și readuși la viață, de ce nu?”.

Și eu am zis la fel, e singura șansă, alta nu e! La ora asta dacă dezgheți un șobolan, au încercat pe șoareci, nu trăiesc, deci nu avem tehnologie, li se deteriorează celulele, mă rog, dar  dacă va există o tehnologie peste 100 de ani și va fi posibil, oamenii ăia criogenați acolo, au rămas acolo, așa că mă tentează ideea și asta vreau și eu să fac. Mi-am anunțat prieteni, rude, toată lumea știe că eu asta vreau să fac! Când nu o-i mai putea, la criogenare cu mine! Stau acolo și poate cineva va înțelege că mi-am dorit mult să trăiesc și să mă trezesc  peste o sută-o mie de ani să văd și eu cum e viitorul. Îmi place mult ideea să văd și eu viitorul altfel decât este acum!  Cu siguranță o să se trăiască mai mult, vor fi roboți, alte tehnologii pe care nici nu le visam acum…

Mihai Trăistariu se vede cu o avere de 5 milioane de euro la bătrânețe

Acum 20 de ani nici nu aveam internet, youtube nu exista, whatsapp, Facebook…Deci ce se poate schimba în 20 de ani dar peste 100 sau 1000 de ani. O să fie OZN-uri, o să zburăm probail, vorbim prin telepatie, mă tentează să cunosc aceste noutăți. Și de la criogenare până la îngropat aurul în pământ e puțin pentru că mă gândeam că mă trezesc peste 100 de ani sărac, o iau de la zero, nu, cum aș putea face și mă tot gândeam cum să fac să-mi las o bucățică din avere ca să mă trezesc cu niște bani. Am zis că singura monedă care ar mai fi, că probabil peste 100 de ani nu vor mai fi bani sau poate nici clădirile astea, poate vor fi demolate, m-am gândit că s-ar putea ca aurul, care și acum 6000 de ani era moneda de schimb la egipteni, cred că e  singura variantă care ar rămâne peste 100 -1000 de ani.

Am zis că o să-mi iau aur, îl îngrop în pământ undeva numai eu să știu unde, la 100-200 de metri, și când m-o trezi, doar să îmi amintesc. Poate îmi las un bilețel că mi-am îngropat aur de 1 milion de euro nu știu unde, și mă duc să îl dezgrop ca să am o sursă de venit poate că altfel o să o iau de la zero și asta e ideea care nu o să îmi placă!

Care e, de fapt, cea mai mare avere a lui Mihai Trăistariu?

Acum este înțelepciunea, am citit foarte mult în ultimii 5 ani, am recuperat tot ce am pierdut în liceu și în facultate, că atunci doar învățăm pe de rost. Citesc enorm, o jumătate de carte pe zi, tot ce îmi trece prin mână, mai ales de dezvoltare personală, despre  sărăcie și  bogăție, succes, longevitate, nemurire, sănătate, prosperitate, tot ce cred eu că e valoros și îmi trece prin mână, doar lucruri reale,  descoperiri noi, nu mai citesc române. Înțelepciunea însemnând  că am învățat să evit lucrurile care nu îmi plac, am învățat să mă ponderez, să mă  odihnesc, să mănânc mai sănătos,  asta înseamnă înțelepciune, să îmi aleg prietenii, să călătoresc mai mult, să socializez mai mult, să fiu mai pozitiv, o maturizare.

Mihai Trăistariu se vede cu o avere de 5 milioane de euro la bătrânețe

Parcă am avut o maturizare bruscă și mă simt foarte bine cu mine, nu mai am complexe, știu să strâng și bani, știu să și iubesc, știu să mă las iubit, am prieteni, am tot ce îmi trebuie și atunci cred că totul vine din mintea mea, am devenit mai matur, mai înțelept și cred că asta e cea mai mare avere la vârsta asta. La 40 și ceva de ani m-am  copt și mă bucur și sunt foarte fericit!

Ți-ai făcut deja testamentul sau urmează? Te-ai asigurat deja? Cine va moșteni toate bunurile tale?

Referitor la moștenire aici a venit dintr-o glumă pentru că mă tot întreabă prietenii sau chiar oamenii de pe Facebook  sau când postez pe Instagram și TikTok cui îi lași averea, apartamentele, și le-am spus, eu am trei frați, la taică-miu au fost 10 frați, la mama mea, 15 frați, am numărat că am vreo 216 verișori dar am înțeles că în familie se mai naște câte un copil pe lună, deci pe la 70-80 de ani când o să fiu eu bătrân o să fie vreo 500 de rude și m-am gândit să le las lor ceva, un milion de euro tot aș împărți cu rudele, să le revină acolo câte ceva.

Mai am vreo 2-3 prieteni  foarte buni cărora le-am promis și lor că dacă mă criogenează le las și lor ceva și frații mei, cei 3, dar frații mei vor fi mai bătrâni ca mine sau, habar nu am, poate chiar nu vor mai fi, Dumnezeu să îi ajute să fie cât mai mult, dar copiii lor sigur vor moșteni câte ceva. Rudele la fel, îmi plac și mă bucură, și mai vreau să  fac un centru de cercetare din banii pe care o să îi am la bătrânețe, așa, la vreun milion de euro,  care să trateze cancerul pentru că mi-au murit ambii părinți de cancer și mi-am jurat că vreau să fac  un astfel de centru care să ajute și să trateze cancerul să nu mai fie deloc într-o zi, eu cred în asta.

Mihai Trăistariu se vede cu o avere de 5 milioane de euro la bătrânețe

Deja cancerul de sân aproape că se vindecă dacă îl iei din stadiul incipient. Și mai îmi fac un centru de animale, că eu sunt cu pisici, căței, șoricei, melci, gândaci, un centru de  protecție sau ajutorare a animalelor, tot așa, ceva scump, elaborat și foarte bine pus la punct. Astea două sunt proiectele de bătrânețe pe care mi le doresc, ca să las averea cuiva, să văd, astea probabil le-aș da statului, centrul de cancer și de animale. Pe la 70-80 de ani sper să am vreo 5 milioane de euro, cu restul mă criogenez, aș băga și în pământ ceva aur și asta e. Cam asta e planul de moștenire, de testament!

Publicat: 19 mart. 2024, 22:00 Autor: Dora Bazavan Vedete
Am terminat Facultatea de Filosofie și Jurnalism din cadrul Universității "Spiru Haret" și mi-am dorit întotdeauna să profesez în acest…...
Pe aceeași temă