Satul fara nici un locuitor! Din ultimii 6 oameni, 2 au fost ucisi cu o saptamana in urma! E foarte trist VIDEO

Publicat: 29 Mar. 2019, 17:56 Life

Satul in care nu mai exista niciun locuitor se numeste Dobrusa, si e localizat in Republica Moldova. Cei care mai au case acolo vin ocazional sa le viziteze doar.

Doi dintre cei sase locuitori din Dobrusa au fost ucisi saptamana trecuta. In momentul de fata, in satul fara nici un locuitor mai exista doar o pisica. Potrivit celor de la protv.md, care au ajuns in acea zona, ultimii sateni mai vin in locul pe care nu-l mai numesc acasa doar pentru a vedea ce se intampla cu gospodariile lor.

Doi locuitori din Dobrusa au fost ucisi saptamana trecuta, iar in satul din Republica Moldova nu mai traieste nimeni. Reporterii au gasit acolo doar o pisica si sunt de parere ca situatia dramatica e una prezenta si in alte localitati din apropiere. Acestea ajung pe rand sa fie efectiv sterse de pe harta. Acest lucru s-ar intampla din cauza saraciei sau din nepasarea autoritatilor.

Satul fara nici un locuitor VIDEO

Satul fara nici un locuitor, Dobrusa, este administrat in momentul de fata de primarul din localitatea vecina. Casele au fost lasate in voia sortii, si in timp s-au deteriorat si s-au daramat. Tinerii de acolo nu au avut vreo alta varianta, asa ca au ales sa plece departe, pentru ca nu aveau vreun viitor in satul natal. Cei care au ramas au fost batranii. Ei spun ca in alte timpuri, localitatea lor se bucura de un succes infloritor. Acum, in 2019, situatia este dramatica si ei mor pe capete.

Satul fara nici un locuitor! Din ultimii 6 oameni, au fost ucisi 2, cu o saptamana in urma! E foarte trist

La cativa kilometri departare de civilizatie este situat si satul cu pricina. Spre Dobrusa din Telenesti nu exista vreun indicator sau vreun alt insemn ca aici este o localitate. Reporterii au trebuit sa intrebe din om in om unde se aflau. Batranica de 83 de ani este femeie de serviciu la o gradinita, de peste 40 de ani, castiga 440 de lei si munceste de la 05:00 dimineata

Din ultimii 6 oameni, 2 au fost ucisi

„Ca in palma, de aici se vede tot satul Dobrusa. Putinele case pot fi numarate pe degete, iar majoritatea dintre ele sunt parasite si au ramas pustii. Potrivit ultimelor date, aici traiesc 4 oameni, dar cei din satele vecine spun ca de fapt aici nu mai locuieste nimeni”, poate fi auzit cum spune reporterul protv.md.

„Erau 6 oameni si au ramas 4”, spune primarul Grigore Muneanu. Cu cateva zile in urma, o femeie si un barbat care locuiau impreuna au fost ucisi de un individ. Din acei 4 locuitori ai caror nume nu apar in acte, in Dobrusa nu mai traieste nimeni, propriu-zis. Ocazional, ei se intorc pentru a avea grija ca au gospodariile in siguranta.

Cand pleaca si acei oameni, respectivii localnici reusesc sa ia cu ei si ultimele semne de viata. In urma lor ramane un peisaj dezolant. Multi sunt de parere ca in Dobrusa timpul parca s-a oprit in loc. Verigheta de aur i-a adus sfarsitul! Chinul prin care a trecut aceasta batranica e de nedescris

Publicat: 29 Mar. 2019, 17:56 Life
Pe aceeași temă