Batranica de 83 de ani este femeie de serviciu la o gradinita, de peste 40 de ani, castiga 440 de lei si munceste de la 05:00 dimineata! Imagini dureroase VIDEO

Publicat: 29 Mar. 2019, 16:23 News 3
Batranica de 83 de ani este femeie de serviciu la o gradinita, de peste 40 de ani, castiga 440 de lei si munceste de la 05:00 dimineata! Imagini dureroase VIDEO

Munceste din 1979 la gradinita si pana nu demult castiga doar 340 de lei pe langa pensia ei si asa foarte mica. Acum a primit ceva bani in plus.

Batranica de 83 de ani este femeie de serviciu la o gradinita de peste 40 de ani! Este una dintre cele mai impresionante povesti de viata pe care le vei citi iar vointa acestei batrane te va lasa fara cuvinte. Sofia Chitoran are 83 de ani si este femeie de serviciu la gradinita din satul Leurda judetul Gorj de mai bine de 40 de ani.

In fiecare dimineata la ora 05:00 inainte sa ajunga copiii batrana da cu matura, face curat, aeriseste si pregateste intreaga gradinita pentru o noua zi. Programul ei de lucru se termina la ora 08:00 cand copiii din sat ajung la gradinita si sunt preluati de educatoare. Gradinita din sat este saraca si ea, asa ca leafa batranei este una aproape simbolica.

Bunica Sofia Chitoran este trecuta in contractul de munca cu norma redusa de doar 2 ore, chiar daca ea munceste zilnic 3 sau 4, dar atat isi poate gradinita permite sa o plateasca, 440 Ron pe luna iar asta se intampla de putin timp pentru ca pana nu demult leafa ei era de doar 340 Ron.

Banii astia inseamna mult pentru ea mai ales ca este pensionata de aproape 20 de ani si are o pensie de doar 600 de lei pentru perioada pe care a muncit-o la CAP-urile comuniste.

„Mă scol şi fac curat la copii, pentru că mi-au fost dragi copiii, sunt mici, frumoşi şi curaţi. Îmi mai spun şi câte o poezie. Îi mai întreb şi câte degete au la o mână. Pot să mai muncesc. Cât o să mai am zile o să lucrez. De dimineaţa, la ora 5,00, când ajung, fac focul, după care mă apuc şi mătur mochetele. Apoi, ud mătura şi dau ca să nu fie praf. Şterg măsuţele cu scăunelele. Mai fac curat şi prin curte, la locul de joacă. Apoi, aştept să vină copiii.” a povestit batrana intr-un reportaj de exceptie pentru Adevarul.ro

Continuarea articolului »

Publicat: 29 Mar. 2019, 16:23 News 3
Pe aceeași temă