Sangele unui barbat s-a transformat in… lapte! Cum a fost posibil. Medicii s-au crucit. Caz medical socant

Publicat: 05 Mar. 2019, 11:30 News 3

Medicii vad foarte multe lucruri iesite din comun, in fiecare zi, dar acest caz pare sa le depaseasca pe toate!

Un barbat de 39 de ani a reusit sa ii lase pe specialisti fara replica. Sangele sau s-a transformat in lapte, iar respectivul caz medical socant a comunitatea medicala. Pacientul a ajuns de urgenta la spital, acuzand stari generale de rau.

Nici macar el nu stia ce i se intampla, pentru ca avea simptome precum ameteala, varsaturi, dar si mari dureri de cap. Pentru ca suferea si de diabet, iar boala s-a cronicizat s-a gandit ca s-ar putea fi vreo complicatie din pricina bolii.

Totusi, cand a ajuns sa fie preluat si i s-au facut mai multe teste, s-a remarcat ceva absolut infiorator. Acest caz medical socant s-a petrecut de curand. Pacientul urma si un tratament pentru a putea tine conditia medicala sub control, dar nu o facea in mod regulat. Atunci cand a inceput sa ignore medicatia, s-a trezit ca are grave probleme de sanatate.

Caz medical socant! Sangele unui barbat s-a transformat in... lapte

Sangele pacientului de 39 de ani s-a transformat in lapte. Odata ajuns la spital, barbatul si-a pierdut cunostinta si a avut nevoie sa fie intubat pentru a putea respira. Acest caz medical socant le-a atras atentia savantilor, potrivit celor de la descopera.ro.

Testele au scos la iveala ca omul avea un nivel foarte ridicat de trigliceride in sange. Ceea ce se traduce prin faptul ca sangele sau era atat de plin de grasime, incat medicii au trebuit sa extraga lichidul sanguin considerat bun. Nivelul de 150 de miligrame per declilitru este considerat maximul sanatos, pe cand cel de 500 de miligrame per declitru este „foarte ridicat”. Nivelul sa trigliceride al pacientului depasea 14.000 de miligrame!

Pentru ca nivelul era atat de mare, sangele a capatat chiar acel aspect specific de laptos. Cei care s-au ocupat de acest caz medical socant au fost Philipp Koehler si Matthias Kochanek. Specialistii de la Spitalul Universitar din Cologne, in Germania, au fost cei care l-au tratat pe barbatul al carui nume nu a fost dezvaluit. Din fericire, pacientul s-a putut reface in doar cinci zile de tratament.

Publicat: 05 Mar. 2019, 11:30 News 3
Pe aceeași temă