Povestea impresionanta de viata a romanului care a ajuns pilot de avion la 51 de ani dupa ce a fost sofer de TIR si a lucrat intr-un fast-food!

Publicat: 02 apr. 2019, 13:08 Autor: D. C. VIDEO

A fugit din tara pe vremea comunismului dupa ce a inotat 8 kilometri pe Mures, a fost sofer de TIR, a lucrat in fast-food iar acum vrea sa devina capitan de avion.

Povestea impresionanta de viata a romanului care a ajuns pilot la 51 de ani! Andrei Tiberiu Dobai este romanul care merita sa fie un exemplu pentru noi toti prin determinarea cu care si-a urmat visul indiferent cate greutati i-a scos viata in cale.

Acum la 51 de ani a reusit sa isi indeplineaca visul de o viata si sa devina pilot de linie, are un an de zile de cand si-a obtinut licenta iar scoala de pilotaj l-a costat o avere si dupa ce a terminat a trimis sute de CV-uri pana sa fie angajat.

Dar inainte sa ajunga pilot la o varsta la care altii se gandesc deja la pensie Andrei Tiberiu Dobai isi povesteste viata extrem de palpitanta reporterilor Digi 24. La 21 de ani in 1988 a incercat sa fuga din tara dar a fost prins la granita si incarcerat, dupa ce si-a ispasit pedeapsa a incercat din nou si a reusit sa ajunga in Budapesta dupa ce a inotat 8 kilometri pe Mures. In Ungaria a rezistat 2 luni timp in care traia cu banii facuti din tablourile pe care le vindea pe strada, tablouri pictate chiar de el. Apo s-a mutat in Austria, unde s-a si stabilit.

„Am început de la muncitor simplu în fabrică, fast-food, după aia am făcut nişte cursuri, am scris programe pentru maşini industriale. Am lucrat, am fost director de producţie la o firmă. Am fost şi şofer, am fost şi în NATO prin armata austriacă şi am operat în teatrele de criză din Bosnia şi Kosovo”, povestește Andrei Tiberiu Dobai.

Povestea impresionanta de viata a romanului care a ajuns pilot la 51 de ani!

Dupa 20 de ani de munca a reusit sa stranga 110.000 de euro pentru a urma cursurile de pilotaj ale unei academii din Austria: „Aveam doar colegi de 18 -19-20 de ani. Deci ok, nu eram în zona mea de confort, din cauza vârstei, dar lipsit de modestie spun că am luat toate examenele din prima şi am avut colegi de 18 -19 ani care au picat la examene”

„Învăţam cu voce tare şi mă înregistram cu un reportofon. Când mergeam la lucru, în perioada aia eram şofer. Conduceam câte zece ore, dădeam drumul la telefon şi mă scaultam. Şi mă reascultam, până îmi intra în minte. După două luni după ce am început şcoala, m-am speriat în ce m-am băgat, cred că aş fi renunţat dacă nu aş fi dat deja un avans de nu stiu cate zeci de mii de euro” si-a mai continuat el fascinanta poveste de viata.

A fost nevoie de 9 ani ca sa reuseasca sa-si termine cursurile si sa-si obtina toate licentele pentru a putea pilota un avion de linie. Acum Andrei Tiberiu Dobai are peste 800 de ore de zbor si vrea sa devina capitan.

Publicat: 02 apr. 2019, 13:08 Autor: D. C. VIDEO
Pe aceeași temă