Padurea blestemata din Botosani! Lucrurile oribile si sinistre care au loc pe timp de noapte. Oamenii sunt ingroziti

Publicat: 20 feb. 2018, 16:43 Autor: madalina m. News 3

Padurea de la marginea orasului Botosani a reusit sa ii bage in sperieti pe oameni.

Acolo, in fiecare noapte, se aud zgomote infioratoare. Mai mult, padurea e considerata blestemata de catre localnici si se afla in apropiere de Stanca Doamnei.

Padurea e formata din stejari seculari si a fost numita „Rediu”, in momentul in care au fost aruncate semintele pomilor ce urmau sa creasca in acel loc. In denumire populara, acest lucru inseamna „padure tanara”.

Padurea blestemata din Botosani

Multi oameni au numit acel loc blestemat „Dumbrava Rosie”, pentru ca in vremea lui Stefan cel Mare s-a dat acolo o mare lupta ce a umplut pamantul de sange. Lumea care traieste in zona e de parere ca si acum se mai aud zgomote ciudate, in fiecare noapte.

Legenda spune ca pe vremea domniei lui Stefan cel Mare, peste „tara ieseasca” traia un stapan foarte siret si mandru. Acestuia i-ar fi placut sa traga foloase de la altii, in special de la moldovenii care taiau in zona, dar cand era cazul de lupta, se ferea.

Desi avea ostiri pe care sa le trimita in ajutorul lui Stefan Cel Mare, acesta se multumea sa o faca doar atunci cand simtea ca propria sa domnie e in pericol. Din batrani se mai spune ca acest stapan avea un fiu, pe nume Albert, care isi dorea tronul domnitorului.

Padurea blestemata din Botosani

Incercand sa il pacaleasca pe Stefan cel Mare, Albert a incercat sa il atace pe acesta, stiind ca e batran si bolnav. Nu i-a reusit planul, dar in schimb si-au pierdut viata foarte multi viteji care au luptat in acea batalie de la marginea Botosaniului.

Intr-un final, Stefan cel Mare l-a intampinat pe Albert la Botosani, dar tanarul a scapat nevatamat si a fugit din Moldova. In locul in care se daduse ultima batalie a fost plantata padurea, considerata de multi blestemata, pentru ca in acel loc murisera foarte multi tineri.

Despre padurea „Rediu”, legenda mai spune ca si localnicii ii stiu de frica. Si istoricul E. Agrigoroaiei a consemnat in una din cartile sale povestea unui carutas care a decis sa petreaca o noapte in padurea blestemata, dar care s-a speriat foarte tare cand a inceput sa auda zgomote infioratoare. Acesta le-a descris ca fiind urlete sinistre precum cele ale feciorilor ce si-au pierdut viata acolo, in batalie.

(sursa: botosaneanul.ro)

Publicat: 20 feb. 2018, 16:43 Autor: madalina m. News 3
Pe aceeași temă