Oamenii devin prosti: de ce se intampla asta. Rezultatele ultimului studiu sunt catastrofale

Publicat: 11 Mar. 2019, 16:00 Viral
Oamenii devin prosti: de ce se intampla asta. Rezultatele ultimului studiu sunt catastrofale

In secolul XX, omenirea a facut lucruri bune, dar si multe lucruri stupide. Cu toate astea, testele IQ aratau o crestere a inteligentei.

Din nefericire, acum oamenii devin prosti. De ce se intampla asta? Cercetatorii nu stiu sa explice sigur, dar rezultatele ultimului studiu condus de ei sunt tragice! In ultimii ani, inteligenta oamenilor a inceput sa scada grav. Jurnalistii de la inc.com, care au participat si ei la studiu, cred ca o parte de vina ar fi in dietele alimentare ale oamenilor.

Este posibil ca inteligenta noastra sa fie afectata de alimentele din comert. Toate produsele procesate pe care le mancam ne pot afecta creierul, pe langa restul organelor. In plus, internetul, tehnologia de ultima ora si sursele de informare sunt si ele factori care i-au facut pe oameni sa devina prosti.

Cercetatorii s-au ghidat dupa efectul Flynn, adica o crestere a IQ-ului cu o medie de 3 puncte pe deceniu. Acest trend a ajuns la sfarsit, informeaza Proceedings of the National Academy of Sciences. Cercetatorii au analizat 730.000 de teste IQ. Au ajuns la concluzia ca efectul Flynn si-a atins apogeul in 1970.

Oamenii devin prosti: de ce se intampla asta

Oamenii devin prosti de ce se intampla asta. Rezultatele ultimului studiu sunt catastrofale
Oamenii devin prosti de ce se intampla asta

De atunci, trendul e in scadere. Oamenii devin prosti si nimeni nu stie cu exactitate cauza. „Este cea mai convingătoare dovadă de până acum că efectul Flynn s-a inversat. Dacă plecăm de la asumpția că modelul lor este corect, rezultatele sunt impresionante și destul de îngrijorătoare ”, a spus psihologul Stuart Ritchie, de la Universitatea din Edinburgh, pentru The Times. Ritchie nu a participat la realizarea studiului.

La studiu au luat parte barbati norvegieni cu varste intre 18 si 19 ani. Acestia au dat teste IQ obligatorii pentru recrutarea in armata. In Norvegia, stagiul militar este obligatoriu. Oamenii de stiinta nu stiu sa zica, exact, de ce inteligenta oamenilor scade. Scaderea IQ-ului s-a aratat a fi caracteristica in familie, nu doar la indivizi unici.

Cercetatorii cred ca de vina este stilul de viata din prezent. Accesul la tehnologie, internet si mass-media afecteaza intelectul. Este vina si parintilor care nu se mai ocupa corect de cresterea si edicatia copiilor. Acestia nu se mai joaca afara si nu mai citesc, asa cum se intampla in urma cu 50-80 de ani.

Cel mai scurt test IQ. Are trei intrebari si e super simplu. Crezi ca il poti rezolva?

Testele IQ sunt invechite?

Oamenii devin prosti de ce se intampla asta. Rezultatele ultimului studiu sunt catastrofale
Rezultatele ultimului studiu sunt catastrofale
  • Cercetatorii cred ca ar putea fi si vina testelor IQ (coeficient de inteligenta). Acestea sunt vechi si nu au fost adaptate pana acum societatii moderne. Asta ar insemna ca devin inexacte deoarece se pune accent pe notiuni care nu mai sunt de actualitate. Asa ia nastere o diferenta intre inteligenta cristalizata si cea fluida.
  • Cea cristalizată contine lucruri pe care le-ai învățat, cea fluidă se referă la abilitatea de a vedea în perspectivă și de a-și folosi logica în rezolvarea unor probleme noi. Asta nu inseamna că nu am fi mai puțin deștepți, ci testele IQ nu au ținut pasul cu evoluția societății, informeaza digi24.ro.
Publicat: 11 Mar. 2019, 16:00 Viral
Pe aceeași temă