Fetita de 12 ani care a cucerit lumea! Are IQ-ul mai mare decat a lui Einstein

Publicat: 03 mart. 2019, 16:02 Autor: Simona Parenting

Fetita a fost incoronata drept cel mai destept copil al Marii Britanii.

Nishi Uggalle, in varsta de 12 ani, cu un IQ mai mare decat a ui Einstein, a fost declarata castigatoarea concursului Channel 4’s Child Genius 2019 dupa ce a impresionat cu ortografia ei exceptionala.

Numita ‘calculatorul uman’, Nishi, din Manchester, care este inscrisa la o scoala de top, a pronuntat corect cuvantul ‘Neurohypothesis’ si a castigat premiul cel mare.

Parintii ei din Sri Lanka au urmarit-o din audienta. Tatal ei, Neelanga Uggalle lucreaza in IT si este vicepresedinte al Bancii Barclays iar mama sa, Shiromi Jayasinghe, este contabila.

Nishi este un mare fan Stephen Hawking si a inspirat audienta cu atitudinea ei feminina. S-a folosit de discursul de acceptare al premiului pentru a sarbatori femeiile din stiinta, tehnologie, inginerie si matematica.

Fetita de 12 ani care a cucerit lumea

Fetita de 12 ani care a cucerit lumea

„Am aplaudat atunci cand Nishi a castigat” a spus o persoana din public. O alta a fost de parere ca premiul a fost binemeritat iar Nishi a avut o motivatie extraordinara, in timp ce alta persoana a spus „A fost minunata. Ma bucur pentru ea”, potrivit DailyMail.

Tanara a concurat impotriva lui William Hardwood, in varsta de 11 ani. „A fost incredibil iar William a dus lupta la un nivel extraodinar.

Unul dintre principalele motive pentru care m-am inscris in aceasta competitie a fost ca sa arat ca sunt multe stereotipuri legate de faptul ca fetele nu sunt in stare sa faca exercitii grele de matematica sau fizica. Vreau sa arat ca asta nu este adevarat” a spus Nishi, potrivit sursei citate.

Publicat: 03 mart. 2019, 16:02 Autor: Simona Parenting
Pe aceeași temă