Fiul Printului Harry va fi print! Care este singura conditie pe care Charles trebuie sa o indeplineasca

Publicat: 10 mai 2019, 10:48 Autor: madalina m. News 3

Titlul nobiliar pe care il va purta fiul Printului Hary si al lui Meghan Markle va fi unul diferit, fata de ce s-a afirmat in trecut.

In momentul in care s-a aflat de sarcina Ducesei de Sussex, s-a speculat ca micutul nu va primi un titlu mai sus de cel de lord. Insa, s-ar parea ca asemenea tatalui sau, fiul Printului Harry va fi print, la randul sau.

Archie Harrison Mountbatten-Windsor a venit pe lume luni, pe 6 mai 2019. De asemenea, bebelusul regal a fost prezentat, doua zile mai tarziu, intregii lumi. Harry si Meghan au avut acest scurt eveniment public, in premiera, in calitate de familie si parinti.

Fiul Printului Harry va fi print!

Fiul Printului Harry va fi print! Care este singura conditie pe care Charles trebuie sa o indeplineasca

La fel, in aceeasi zi, si Reginei Elisabeta a II-a i-a fost prezentat bebelusul regal. Meghan si Harry i-au facut acesteia si Printului Philip o vizita speciala. Odata cu venirea pe lume a lui Archie, multi s-au intrebat ce titlu nobiliar va purta micutul.

Totodata, pana de curand nu se stia nici ce nume a primit baietelul ducilor de Sussex. O alta intrebare frecventa a mai fost si cea referitoare la titlul pe care il va primi, ca drept din nastere. Asta mai ales pentru ca protocolul casei regale din Marea Britanie este unul relativ complicat. Meghan Markle a nascut in secret, acum doua saptamani? 

Spre deosebire de verisorii sai, George, Charlotte si Louis, micutul Archie nu este in prezent print. Un decret ce dateaza din anul 1917 arata ca titlul de print sau printesa era rezervat doar fiilor regelui, nepotilor sai, dar si primului nascut al printului de Wales.

Aceasta regula stricta i-ar fi exclus pe Charlotte si Louis de la titlul de printesa si print. Insa, in anul 2012, Regina Elisabeta a extins titlul nobiliar pentru toti copiii lui William si Kate. Astfel ca, primul nascut al lui Harry si Meghan va mosteni titlul tatalui sau, de conte de Dumbarton. Harry l-a primit odata cu mariajul sau cu fosta actrita americana.

Daca Printul Charles, cel care va mosteni tronul, va ajunge sa fie incoronat ca rege, in mod automat acest lucru il va face pe Archie Harrison sa primeasca titlul de print. Totusi, si Regina Elisabeta poate modifica respectivul decret, pentru a-i oferi si celui mai nou stranepot titlul regal.

(sursa: dailymail.co.uk)

Publicat: 10 mai 2019, 10:48 Autor: madalina m. News 3
Pe aceeași temă