Facebook are probleme grave cu legea. Mark Zuckerberg e acuzat ca si-a tradat toti utilizatorii

Publicat: 14 mart. 2019, 12:33 Autor: D. C. News 3

De aseara de pe la orele 18-19, Facebook a avut probleme. Utilizatorii nu putea publica statusuri sau incarca poze. La fel s-a intamplat si cu Instagram.

Facebook are probleme grave cu legea, dar si cu platforma. Problemele tehnice cu care se confruntă rețeaua de socializare nu ar fi cauzate de un atac cibernetic de tip DDos (blocarea distribuită a serviciului/distributed denial of service), un mod prin care hackerii întrerup funcționarea unui site, potrivit The Associated Press.

„Facebook este oprit temporar pentru lucrări necesare de întreţinere, însă îl vei putea accesa din nou peste câteva minute. Între timp, citeşte mai multe despre motivul pentru care vezi acest mesaj. Îţi mulţumim pentru răbdarea ta, pe durata îmbunătăţirii site-ului nostru”, este mesajul pe care toti utilizatorii l-au vazut ieri.

„Ne concentrăm pe rezolvarea problemei cât mai curând posibil, dar putem confirma că problema nu este legată de un atac de tip DDoS”, se afirmă într-un mesaj postat pe contul oficial de Twitter al companiei Facebook. Compania nu a precizat care ar putea fi cauza problemelor tehnice.

Facebook are probleme grave cu legea si platforma

Numeroşi utilizatori ai celor două servicii online au semnalat miercuri după-amiază probleme privind conectarea în Marea Britanie, în numeroase alte state membre ale Uniunii Europene, dar şi în Statele Unite, Brazilia, Peru, Columbia şi Mexic. Facebook are probleme grave cu legea in mai toate tarile.

„Există o problemă gravă la nivel mondial în acest moment. Inginerii noştri investighează urgent, vom transmite informaţii pe măsură ce le vom afla”, a declarat un oficial din cadrul companiei, citat de publicaţiile Daily Mirror şi Manchester Evening News.

Instagram și-a revenit. Facebook, inaccesibil pentru unii utilizatori

Instagram și-a revenit după ce a fost oprită parțială pentru mai multe ore, au anunțat reprezentanții platformei de socializare pe Twitter, dar Facebook, care deține și Instagram, rămâne inaccesibilă pentru unii utilizatori de pe tot globul, informează site-ul agenției de presă Reuters.

Anumiți utilizatori din întreaga lume s-au confruntau miercuri cu dificultăți în a accesa popularele aplicații Instagram, WhatsApp și Facebook, toate fiind deținute de Facebook Inc., într-una dintre cele mai lungi întreruperi cu care s-a confruntat compania în trecutul recent.

„Șiiiii … ne-am întors” („Anddddd… we’re back,”) a scris Instagram pe Twitter, împreună cu imaginea GIF a lui Oprah Winfrey, care țipă în emoție. Facebook nu a oferit o actualizare.

Utilizatorii de social media din unele regiuni ale Statelor Unite ale Americii, Japoniei și Europei au fost afectați de întreruperi, conform hărții de întrerupere live a lui DownDetector. Utilizatorii Facebook, inclusiv oamenii de marketing, și-au exprimat nemulțumirea pe Twitter cu hashtag #facebookdown.

Facebook, acuzat ca a vandut date desi a promis ca nu o face

Conform presei internationale, Mark Zuckerberg ar fi continuat sa vanda datele utilizatorilor sai. Toti cei logati pe Facebook cu datele reale au avut de suferit. Adresele de mail, data de nastere si lista de prieteni ar fi fost vandute de conducerea Facebook catre mai multe companii de tehnologie. Cu toate ca Mark a sustinut public, in 2015, ca nu va mai face asta, a incalcat propriul cuvant.

Presa internationala sustine ca Facebook a vandut datele utilizatorilor sai catre Apple, Microsoft si alte companii de tehnologie. Scopul a fost de a ii ajuta pe magnatii tehnologiei sa vanda produse si sa formuleze reclama in asa fel incat sa isi garanteze succesul. Facebook ar putea fi cercetat penal in urmatoarele lui pentru incalcarea legii.

Publicat: 14 mart. 2019, 12:33 Autor: D. C. News 3
Pe aceeași temă